Zo hang je Kerstdecoraties op

Kerstversiering ophangen zonder boren Tips & inspiratie

Tijdens deze donkere winterse feestdagen brengen we vaak een warme sfeer in huis d.m.v. kerstverlichting, een mooi versierde kerstboom en heel veel kerstdecoratie. We gaan meer naar binnen en maken het interieur gezellig. Maar hoe kun je al deze decoraties flexibel en veilig in huis ophangen zonder je wanden te beschadigen? We hebben verschillende soorten ophangsystemen en accessoires die jou hierbij kunnen helpen afhankelijk van wat je wilt met je interieur. Hiermee kun je zo vaak wisselen van decoraties als je maar wilt zonder je muren te beschadigen! Bovendien zorgt een ophangsysteem ervoor dat je makkelijk kunt inspelen op de seizoenen of andere feestdagen. We hebben in deze blog een aantal leuke tips voor jou op een rij gezet hoe je met een ophangsysteem en enkele accessoires een warm en gezellig huis creëert tijdens de feestdagen.

Hang je kerstdecoratie op

Wist je dat het ophangen van kerstdecoratie vrolijke herinneringen uit onze kindertijd bij ons oproept? Het vormt houvast en het roept nostalgie op waardoor we ons gelukkiger voelen. Een hele goede reden dus om lekker veel kerstwanddecoraties op te hangen! Wanneer je graag flexibel blijft bij het ophangen en verwisselen van lijsten, schilderijen en andere wanddecoraties is het een schilderij ophangsysteem zoals onze Click Rail een goede uitkomst! Naast onze standaard ophangdraden en haken kun je de Loop maker of de Twister Hook gebruiken met al onze schilderij ophangsystemen om zo allerlei decoraties op te hangen.

Bijvoorbeeld:
♡  Kerststerren ophangen
♡  Kerstverlichting ophangen
♡  DIY (droog)bloemring ophangen
♡  Houten materialen ophangen
♡  Wandkleden ophangen

Speciaal voor:
♡  Kerstplantjes, zoals de rode Kerstster plant, is er de Botaniq hangbloempot
♡  Decoratieve sierborden is er de bordhanger

NL kerststerren aan wand roze muur woonkamer
NL kerststerren en kerstdoek

Maak een wandcollage

Mix diverse schilderijen, fotolijsten of lijsten met Kerst posters aan het Click Rail ophangsysteem en creëer zo een speelse wand. Ondanks de verschillende soorten inhoud zorg je voor een samengesmolten patroon door ze bij elkaar op te hangen. Hierdoor creëer je een “moderne” look in combinatie met een Kerstige inhoud. Naast dat het er niet alleen leuk en decoratief uitziet, verbeteren ze je humeur. Dus ophangen maar!

Je kunt eindeloos variëren in formaten. Heb je liever een strakke wand in plaats van een speelse wand? Pak dan lijsten die allemaal even groot zijn en creëer een perfect uitgelijnde wandcollage. Ook met een schilderij ophangsysteem is het maken van een wandcollage of gallery wall eenvoudig te doen.

NL lijsten kerstsfeer witte interieur woonkamer
NL kerststerren aan wand woonkamer

Hang je kerstkaartjes op

Rondom de feestdagen sturen mensen elkaar kerstkaarten. Kerstkaarten worden verstuurd naar vrienden en familie. Waarschijnlijk ook naar jou!

Heb je reeds een schilderij ophangsysteem in huis, gebruik dan de Picture Mouse voor het ophangen van je kerstkaarten. Aan deze magnetische koord hang je de ontvangen kaarten leuk op met behulp van magneetjes.

Heb je nog een klein stuk wand over en zou je daar ook wat op willen hangen? Met de Card Rail kunnen kaarten aan beide zijden in de rail geschoven worden. Door de magneetstrip aan de voorzijde kun je de kaartje ook met magneetjes op de rail hangen. Deze rail bevestig je direct aan de wand.

NL kerstboom met kerstkaarten
NL kerstkaarten aan card rail

Ben je er klaar voor?

Hopelijk heb je met bovenstaande tips genoeg inspiratie opgedaan om je huis nóg warmer en gezelliger te maken tijdens de feestdagen. En als de feestdagen voorbij zijn is het eenvoudig weer verwisselen van je lijsten of het opruimen van de kaarten aan de bovengenoemde ophangsystemen.

NL kerstsfeer keuken
NL houten kerstboom aan wand wit interieur