Over Artiteq

Wie zijn wij?

Ons verhaal

Sinds 1995 ontwikkelt Artiteq, gevestigd in Tilburg (NL), flexibele ophangsystemen voor schilderijen, lijsten, kunstwerken en andere wanddecoraties. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van ophangconcepten en heeft in de loop der jaren een breed scala aan producten ontwikkeld, waaronder presentatiesystemen en Signing ophangsystemen.

Artiteq biedt ook op maat gemaakte oplossingen voor verschillende ophangvraagstukken, dankzij in-house expertise op het gebied van productontwikkeling en kwaliteitscontrole. Flexibiliteit en innovatie zijn de drijvende krachten achter Artiteq. Bij het ontwerpen en produceren van de ophangsystemen streven we naar de hoogste kwaliteit met aandacht voor milieu en duurzaamheid. De Artiteq ophangsystemen worden wereldwijd verkocht in meer dan 70 landen.

In-house Research & Development en Quality Control

Artiteq beschikt over een eigen Research & Development afdeling en ontwikkelt in de regel alle producten met een veiligheidsfactor (Safety Factor) van 3. Voor producten met hogere veiligheidsrisico’s (denk aan producten in de vrije ruimte) of bij specifieke materialen kan deze veiligheidsfactor zelfs 5 of hoger zijn. De Artiteq Quality Control afdeling controleert niet alleen de veiligheid met betrekking tot het gewicht dat aan de producten gehangen kan worden, maar tevens het uiterlijk en de functionaliteit van de producten. Bij de ontwikkeling van onze Micro Grip haak is vanaf het begin de kwaliteitsborging van TÜV gehanteerd, een certificering die vervolgens doorgetrokken is naar meer Artiteq producten. Gebaseerd op bovenstaande geeft Artiteq op al haar producten een garantie van 10 jaar (met uitzondering van Combi Rail Pro Light en Display It LED (voor elektrische componenten geldt een garantie van 2 jaar).

Arrow Bekijk video

Product specialist in ophangconcepten

Als product specialist op het gebied van ophangconcepten, ontwikkelen wij flexibele ophangsystemen voor schilderijen en andere wanddecoraties. Een schilderij ophangsysteem bestaat uit een ophangrail met ophangdraden en haken. Het ophangen van kunst en het inrichten van uw muren kan op verschillende manieren. Artiteq garandeert een veilige, maar ook flexibele manier om schilderijen en andere wanddecoraties op te hangen. Wij verkopen ophangsystemen voor montage aan het plafond en aan de wand. Hierin zijn vele mogelijkheden; zo verkopen wij naast de standaard railsystemen, een rail met geïntegreerde schilderijverlichting, een rail inclusief kooflijsten en railsystemen die geheel in een systeemplafond worden weggewerkt. Deze laatste ophangsystemen kunnen meegenomen worden tijdens een nieuwbouw of renovatie. Op die manier is het ophangsysteem, de rail, mooi weggewerkt binnen de wand/plafond.