Borden aan de muur hangen

Hoe hang ik borden aan de muur met een schilderij ophangsysteem?

Hoe leuk is dat enkele mooie sierborden aan de muur! Borden ophangen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. En zeker niet wanneer je borden wenst op te hangen met een schilderij ophangsysteem. Artiteq biedt 3 mogelijkheden om een bord mooi en veilig aan de muur te hangen met gebruik van een schilderij ophangsysteem. Het grote voordeel door gebruik te maken van een schilderij ophangsysteem is dat je wanden intact blijven én dat je flexibel bent in waar en hoe hoog of laag je het wenst op te hangen. Lees hieronder de 3 mogelijkheden om een bord aan je muur / wand op te hangen.

Gebruik de bordhanger

Speciaal voor het ophangen van borden aan de muur heeft Artiteq bordhangers . De bordhanger bevestig je eenvoudig aan de achterkant van het bord over het middengedeelte. Zorg dat de uiteinde van de bordhanger het bord goed klemt. De siliconen dopjes aan de uiteinden van de bordhanger zorgen ervoor dat het bord niet beschadigd en voorkomt dat het bord wegglijdt. De Artiteq bordhangers zijn geschikt voor borden tussen de 16 – 24 cm en hebben een maximale draagkracht van 1kg.

Klik je Artiteq ophangdraad op de gewenste plek in de ophangrail en plaats de haak aan de ophangdraad op de gewenste hoogte. Bevestig vervolgens de haak aan de bordhanger.  Zorg dat het overtollige ophangdraad hetzij opgerold achter het bord wordt bevestigd of knip deze af. Dit om kantelen van het bord te voorkomen.

 

Gebruik een tegelhanger of Dibond hanger

Wanneer een bordhanger niet om het bord zou passen is het mogelijk gebruik te maken van een Tegelhanger of een Dibond hanger. De tegelhanger en Dibond hanger zijn bedoeld voor het ophangen van tegels of kleine wand borden. Beide zijn voorzien van een lijm laag en worden aan de achterkant van het bord of de tegel geplakt. Het is belangrijk om de plek waar de tegelhanger of de Dibond hanger komt vooraf goed te ontvetten. Het draagvermogen van de tegelhanger en de Dibond hanger zijn anders dan dat van een bordhanger. Kijk vooraf goed naar het draagvermogen.