Schilderij ophangen schuine wand

Gebruik een flexibel ophangsysteem

Vaak wordt gedacht dat in ruimtes waar veel schuine wanden zijn, het gebruik van een flexibel ophangsysteem niet mogelijk is. Niets is minder waar! Op een schuine wand, bijvoorbeeld in een trapgat, kan de rail op dezelfde wijze gemonteerd worden als bij een recht plafond (de wand is namelijk niet schuin maar het plafond). Omdat de rail door het gewicht van de lijst naar beneden kan schuiven, moet deze aan de zijde van het laagste punt worden tegengehouden. Dat kan door een wand zijn of bijvoorbeeld een andere rail.

Solid Slider Stopper Set

Voor het ophangen van lijsten, schilderijen of andere wanddecoraties aan een schuine wand, wordt vervolgens gebruik gemaakt van de Solid Slider ophangdraden en een Stopper Set. Deze Solid Slider ophangdraden worden vanaf de zijkant van de rail erin geschoven.

Na installatie van de rail aan de wand (tegen het schuine plafond) wordt de Solid Slider ophangdraad en de stopper in de rail geschoven. De stopper zit hierbij altijd lager dan de Solid Slider (ophangdraad). De ophangdraad (met de stopper naast de Solid Slider) kan vervolgens naar de gewenste positie in de rail geschoven worden. De stopper vergrendelt de draad door het inbus schroefje in de stopper vast te schroeven. Een schilderij ophangen aan een schuine wand is net zo goed mogelijk en kan op een solide en veilige manier.

 • check

  FLEXIBELmakkelijk en snel ophangen en verplaatsen

 • check

  BEHOUD VAN WANDENonbeschadigde muren

 • check

  MULTIFUNCTIONEELgeschikt voor allerlei wanddecoraties

 • check

  STERK EN BETROUWBAARlange levensduur