Makkelijk lijsten ophangen

In 3 stappen lijsten aan je wand met een ophangsysteem

Een bijzonder schilderij, dierbare foto’s of grappige prints, ze verdienen een mooi plekje aan de muur! Maar hoe pak je dat aan? Kan je een speelse opstelling van diverse lijsten en prints ophangen met een schilderij ophangsysteem? Dat kan zeker! Met deze tips heb jij binnen no-time een prachtige opstelling aan de muur. Én kan je eindeloos blijven wisselen en stylen.

STAP 1: KIES JE JUISTE SCHILDERIJ OPHANGSYSTEEM

Niet elk schilderij ophangsysteem is hetzelfde. Afhankelijk van de style van je interieur maar ook de wensen voor het ophangen, bepaal je welk schilderij ophangsysteem het beste past. De Click Rail is strak en tijdloos. Eventueel overschilderbaar wanneer je de Wit Primer kiest. De Contour Rail is de slanke dame onder de railsystemen en wordt op 15mm vanaf het plafond gemonteerd. Wil je die toch strak aan het plafond tegen de wand? Verlijm deze dan. De Deco Rail is verstopt achter een kroonlijst naar keuze. Mooi bij een jaren 30 interieur / huis. Mag er niet geboord worden aan de muur? Kies dan voor de Up Rail, de plafondrail bij uitstek! Dankzij haar ronde afwerking valt deze mooi weg tegen de muur.

STAP 2: KIES VOOR ÉÉN GEHEEL

Varieer verschillende formaten lijsten bij elkaar van klein tot groot. Juist de combinatie van meerdere formaten bij elkaar maakt het geheel speels. Kies voor een vorm die steeds terugkeert of selecteer een bepaald materiaal van de lijst om het rustig te houden. Stem de kleuren op elkaar af of kies juist voor alleen zwart-wit bij elkaar. Tip: voeg een andere soort wanddecoratie op zoals een mooi bordje of tegeltje.

STAP 3: HANGEN MAAR

Het is niet meer nodig om vooraf de lijsten op de tafel te leggen of vellen papier op maat aan je muur te plakken om de juiste opstelling te bepalen. Juist met een schilderij ophangsysteem kan je dat gaandeweg bepalen en veranderen. De draden draai je eenvoudig in de rail en verschuif je naar de gewenste plek in de rail. Vervolgens bevestig je de haak aan je draad en verstel je deze op de gewenste hoogte. Het lijstje of schilderij kan al aan de haak bevestigd worden om de juiste hoogte en positie te bepalen. Even je draad in de rail verschuiven en voilá, je speelse opstelling hangt!