Duurzaamheid

We vertellen je graag hoe duurzaam Artiteq is!

Verantwoord produceren

Onze schilderij ophangsystemen zijn gemaakt van aluminium dat voor een groot gedeelte bestaat uit gerecycled aluminium.  In eindgebruik is aluminium vooral duurzaam. Zo gaat aluminium tientallen jaren mee en is het materiaal ook onderhoudsarm.

Bij onze fabriek proberen we (rest)materialen en onderdelen van producten her te gebruiken voor nieuwe producten. Afval dat tijdens productie ontstaat wordt gescheiden en gerecycled.

Veel van onze producten worden in Europa gemaakt.

Duurzaam versturen

Bij het versturen van onze producten gebruiken we kartonnen dozen van gerecycled materiaal. De dozen worden opgevuld met gerecycled karton.

In de afgelopen jaren hebben wij de plastic verpakkingen gereduceerd. Steeds meer plastic verpakkingen worden vervangen voor gerecycled plastic, rPET. Zo zijn onze Retail producten in Recycle PET verpakkingen en voorzien van het rPET logo. rPET wordt gezien als een van de meest milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal. Het is gemaakt van eerder gebruikt PET-plastic. Het grootste voordeel van rPET is het verminderen van plastic afval.

Steeds meer digitaal

Tegenwoordig gaat bijna alles digitaal en is het uitprinten amper nodig. Hierdoor is het gebruik van papier op kantoor minimaal.

Bij de renovatie van ons pand in 2016 is er voor een energiezuinige werkomgeving gekozen. Voorbeelden hiervan zijn bewegingssensoren voor het licht, gebruik van LED verlichting en aanwezigheid van dubbel glas.