Kleurrijk interieur

Binnenkijken in het huis van Jenneke Binnenkijken

De 63-jarige Jenneke woont sinds 2016 samen met haar kat Dribbel in een fijn nieuwbouwhuis. Haar interieur is haar allergrootste passie. Rustig op de bank zitten, is er voor Jenneke echt niet bij. Ze is altijd wel met stylen bezig en deelt graag foto’s van haar kleurrijke huis op haar Instagram-account @prachtig88.

Eclectisch en duurzaam

Hoe Jenneke haar interieurstijl zou omschrijven? “Volgens mij is eclectisch het juiste modewoord. Maar in mijn eigen bewoordingen: ik doe maar wat,” lacht ze. “Ik combineer kleuren, prints en meubels die me aanspreken. Als ik in een kringloopwinkel ben of op een leuk marktje en ik zie iets dat me aanspreekt, dan koop ik het. Ik hou sowieso van low budget en koop graag spulletjes tweedehands of in de aanbieding.”

Jenneke is absoluut niet bang voor kleur en verft haar muren ook regelmatig in een andere tint. “Dat is niet het enige dat ik graag aanpas,” vertelt ze. “Ik wissel bijvoorbeeld ook best vaak de schilderijen en posters aan mijn muren, een paar keer per jaar wel. Daarom ben ik ook zo blij met het schilderij ophangsysteem Click Rail.”

Het systeem hing binnen 1,5 uur

Haar buurman heeft het schilderij ophangsysteem voor Jenneke opgehangen. “Dat ging echt heel makkelijk,” weet Jenneke te vertellen. “Er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing bij het ophangsysteem. Ik heb het zelf uitgemeten en toen was het een kwestie van boren en schroeven. De rails hangt over de hele lengte van de woonkamer, dat is ongeveer 7 meter. Ik denk dat we in ongeveer 1,5 uur klaar waren.”

Het ophangen en wisselen van wanddecoratie bevalt Jenneke goed. “Ik moet zeggen, ik vond het in het begin wel spannend,” geeft Jenneke toe. “Zo’n dun draadje en de haakjes zien er ook zo eenvoudig uit. In mijn hoofd denk ik dan ‘als dat maar goed gaat’. Maar het werkt perfect! Het is echt verrassend stevig. Ik hoef niet meer te boren en te schroeven, en dat is zo fijn. Ik wil echt geen gaten in de muren meer.”

Stijlvol en chique

Tot nu toe zijn Jenneke’s ervaringen eigenlijk alleen maar positief. “Het systeem is fantastisch. Je ziet natuurlijk de draad en de lijst hangt niet helemaal plat tegen de muur, dat heb je bijvoorbeeld niet met (plak)spijkers. Maar ik vind het niet storend. Het is een kwestie van wennen. En van smaak, misschien. Ik vind het zelf juist heel stijlvol en chique, ik krijg er een beetje een galerij-gevoel van.”

Ook het wisselen gaat heel makkelijk. “Dat is echt heel simpel,” vertelt Jenneke. “Ik pak even mijn krukje erbij en als je eenmaal de lijst van het haakje hebt gehaald, is het heel licht en draai je het haakje zo los.”

Nog meer Click Rails

Jenneke is zó tevreden met de Click Rail, dat ze het systeem ook in de rest van haar huis wil. “Ik heb nog een stukje over en daar weet ik al een bestemming voor,” zegt ze lachend. “Ik denk dat ik de rail in de gang ga bevestigen, zodat ik met de Picture Mouse mijn kaartjes daar kan ophangen. Of misschien in het toilet, dat is ook leuk. Als ik er zo over nadenk, in mijn slaapkamer zou het eigenlijk ook nog wel uitkomen. Gelukkig vind je de Click Rail gewoon in de bouwmarkt, dus ik kan altijd nog meer rails kopen, haha!”