NL accessoires aan de muur

Elk seizoen iets anders aan de muur

Binnenkijken in het huis @socelebrate

Binnenkijken

Als er iemand vaak van woon- en wanddecoratie wisselt, dan is het Saskia de Laat wel! Deze enthousiaste blogger @socelebrate deelt al 13 jaar inspiratie over Kerstmis en andere feestdagen via haar twee blogs. Het Artiteq Click Rail ophangsysteem geeft haar de flexibiliteit om elk seizoen weer wat anders aan de muur te hangen.

Liefde voor verandering

Saskia woont samen met haar man Robert in Eindhoven. Hun interieur heeft een neutrale en rustige basis, maar ziet er ieder seizoen nét weer even wat anders uit. “Ik hou totaal niet van meubels uitkiezen, maar ik ben gek op woondecoratie,” vertelt Saskia. “Ik gooi de styling hier thuis eens in de zoveel tijd om. Ten eerste omdat ik van verandering hou, ik heb er veel plezier in om regelmatig details in huis te wijzigen. Maar de belangrijkste reden is mijn werk als contentmaker. Ik deel inspiratie over de seizoenen en feestdagen en wil natuurlijk regelmatig iets nieuws laten zien aan mijn volgers en lezers.”

Seizoensinspiratie

Saskia heeft twee verschillende blogs. “De grootste is Christmaholic,” vertelt ze. “Daar deel ik van half september tot eind december kerstinspiratie met andere liefhebbers. Denk aan versiertips, creatieve DIY-projecten en cadeau-ideetjes. Ik maak ook gezellige kerstvlogs. Daarvoor gaan we bijvoorbeeld ieder jaar langs bij diverse kerstmarkten en kerstshows in tuincentra om de sfeer op video vast te leggen.”

Als ze niet met Kerst bezig is, deelt Saskia via haar tweede blog So Celebrate! inspiratie over het vieren van de seizoenen. “Ik ben heel enthousiast over moestuinieren en bloemen kweken, dus daar maak ik graag content over. Daarnaast versier ik mijn huis altijd uitbundig voor de verschillende seizoenen en feestdagen. Ik wissel de kussentjes op de bank en decoraties op de planken in mijn kasten en keuken. En natuurlijk verander ik de wanddecoratie regelmatig!”

NL ledlamp met tekst aan muur in slaapkamer boven bed
NL kerst waaiers aan muur in woonkamer boven bank

Heel vaak wisselen

Bij Saskia hangt er nooit lang hetzelfde aan de muur. “Spijkers in de muren slaan, is iets wat ik eigenlijk niet moet doen,” lacht ze. “Ik doe het soms wel eens, maar ik krijg er áltijd spijt van. Decoratie hangt hier immers nooit lang op dezelfde plek. Daarom ben ik ook zo blij met mijn Artiteq Click Rail ophangsysteem. Het is nu op twee muren in mijn woonkamer en één muur in de slaapkamer bevestigd. De monteur van Artiteq heeft het in een paar uur tijd opgehangen, dat ging echt heel erg snel. Nu kan ik de versiering in huis zo vaak wisselen als ik wil!”

Bijzondere wanddecoraties

Natuurlijk hangt Saskia ook fotolijsten, posters of schilderijen op aan de muren. Maar meestal zijn het andere wanddecoraties. “Boven onze bank heb ik afgelopen najaar drie grote decoratieve waaiers gehangen, die vind ik zo feestelijk,” vertelt Saskia. “Met Pasen pak ik meestal groots uit. Ik maak graag zelf seizoensversieringen. Sinds ik de Click Rail heb, hang ik mijn paastakken het liefste op. Boven de bank bijvoorbeeld. Na Pasen laat ik de paastakken hangen en vervang ik de paasdecoraties voor Koningsdag-versiering. Denk aan oranje kroontjes, rood-wit-blauwe strikjes en vaasjes met oranje tulpen.”

Saskia’s favoriete tijd van het jaar is zonder twijfel de aanloop naar Kerst. “In oktober en november ga ik helemaal los met versieren in huis,” vertelt ze enthousiast. “Ik plaats in bijna elke kamer van het huis wel een (kleine) kerstboom. En ik hang ook altijd wat leuks aan de wand in de slaapkamer. Afgelopen kerst hing er bijvoorbeeld een neon-lamp met de tekst Silent Night boven ons bed.”

NL paastak aan muur woonkamer boven bank
NL paastak aan muur woonkamer

Met loop makers hang je álles op

Voor het ophangen van haar decoraties gebruikt Saskia meestal de Artiteq Loop Maker. “De Loop Makers zijn ideaal als je bijzondere decoraties gaat ophangen. Het is wel even een gepriegel om de minuscule schroefjes in de Loop Makers te draaien, zeker voor iemand met weinig geduld zoals ik,” lacht ze. “Maar het voordeel is dat je ze uiteindelijk bijna niet ziet. En je kunt er werkelijk álles mee ophangen!”

Op plekken in huis waar nu nog geen Artiteq rails hangt, gebruikt Saskia meestal plakspijkers. “Dat werkt op zich best goed. Maar er zitten ook veel nadelen aan,” vindt ze. “Het is altijd maar de vraag of je ze zonder sporen van de muur kunt halen. En plakspijkers zijn veel minder flexibel. Je moet vooraf bepalen waar je de spijker plakt en als je vervolgens toch niet tevreden bent met de positie, moet je de spijker weer verwijderen en hoger plakken.”

NL siertakken aan de muur met kongingsdag versiering in woonkamer boven bank
NL siertakken aan muur opgehangen met loop maker
NL siertakken aan de muur met kongingsdag versiering in woonkamer

Flexibiliteit

“Met het Artiteq ophangsysteem heb je daar helemaal geen last van. Hoger, lager, naar links, naar rechts, het kan allemaal en is zó gepiept. Ik hou van die flexibiliteit. Eigenlijk wil ik het systeem in mijn hele huis. Mijn plan is om dit jaar de muur achter mijn bureau in mijn thuiskantoor te schilderen, dan wil ik ook meteen een Artiteq Click Rail bevestigen. Ik kan niet wachten om dit najaar de muur vol te kunnen hangen met mooie wanddecoraties in kerstsferen!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.