Een huis met passie voor interieur en kleur

Binnenkijken in het huis van @lieks_home

Binnenkijken

Dankzij haar ruim 35.000 volgers op Instagram is Angelique’s huis – beter bekend als @lieks_home – één van de bekendste kleurrijke woningen in Nederland. Al een paar jaar prijkt het Artiteq Click Rail ophangsysteem aan de muren van haar Brabantse rijtjeshuis. En daar is de Helmondse interieur- en kleurliefhebber meer dan blij mee.

Passie voor interieur

Even voorstellen: Angelique Plakmeijer is 38 jaar en woont samen met haar man Sander en hun kinderen Kiki-Roos (6) en Kasper (2) in een gezellig huis in Helmond. De helft van de week werkt ze als inkoper bij een RVS-groothandel. Daarnaast besteedt Angelique heel wat uurtjes aan haar Instagram-account en blog waar ze met name interieurinspiratie deelt.

Angelique: “Ik heb interieur altijd leuk gevonden, het is echt mijn passie. Als tiener, toen ik nog bij mijn ouders woonde, kocht ik al leuke accessoires bij de Xenos om mijn kamer mee te stylen. Toen ik 19 was, ging ik uit huis en trok ik in mijn eerste eigen woning: een kleine benedenverdieping. Dat vond ik natuurlijk geweldig. Ik kon eindelijk helemaal los met inrichten en decoreren.”

Een hit op Instagram

Het aanmaken van een Instagram account was acht jaar geleden dan ook een logische stap voor Angelique: “Instagram was toen net in opkomst en ik vond het meteen een fijne app, vooral vanwege alle interieurinspiratie die ik er vond. Niet lang daarna ben ik zelf foto’s van mijn huis gaan maken en delen.”

Toen haar relatie eindigde en ze noodgedwongen moest verhuizen, besloot Angelique één wand in haar nieuwe appartement een knalkleur te geven: “Ik wilde een kleur waar ik vrolijk van zou worden, elke keer als het zag. Dus verfde ik een muur in mijn woonkamer knalgeel. Dat was meteen een hit op Instagram. Het zorgde er zelfs voor dat ik in een tijdschrift terecht kwam met een mooie binnenkijker.”

Wees niet bang voor kleur

Inmiddels woont Angelique met haar gezin in een rijtjeshuis in Helmond. Wat zij haar 35.000+ volgers op Instagram wil laten zien? “Eigenlijk vooral dat je heel veel kunt met je interieur, ook als je niet groot woont. Wij hebben helemaal geen groot huis. Ik hoop mensen te overtuigen dat ze helemaal niet bang hoeven te zijn om kleur te gebruiken en om bijzondere combinaties te maken, ook niet als ze klein wonen.”

Mix & match

Angelique houdt ervan om printjes, kleuren en patronen te mixen: “Mijn stijl is kleurrijk. De basis is neutraal, we hebben best wel wat witte muren en ook een lichte keuken. Maar ik voeg veel kleur toe. Wij hebben bijvoorbeeld in elke ruimte in huis wel een muur met kleurrijk behang. Dat is niet alleen gezellig, je maakt met behang echt een statement. Verder combineer ik moderne meubels graag met unieke spulletjes van de kringloop. “

Elke maand iets anders

Als interieur fan houdt Angelique vanzelfsprekend van verandering: “Elke maand wijzigt er wel iets in huis. Dan schuif ik bijvoorbeeld een kastje van links naast de bank naar rechts. En de wanddecoratie verhuist dan mee.” De wens om vaak te kunnen veranderen, leidde Angelique ertoe om het Artiteq Click Rail systeem te installeren.

“Mijn man wilde niet iedere keer hoeven boren als ik weer iets wilde veranderen. En nu kan ik alles ophangen wat ik wil, waar ik wil. We begonnen met één lange muur in de woonkamer, maar inmiddels hangt er ook rails in de slaapkamers en in de keuken.”

Het installeren van de Click Rails kwam voor rekening van haar man Sander. “Ik zeg dit met veel liefde, maar mijn man is niet de beste klusjesman van de wereld. Hij is niet zo handig, haha. En ik heb hem niet horen vloeken en schelden tijdens het installeren, dus hij vond het echt niet moeilijk. En ik zeg je: als hij het kan, kan iedereen het!”

Planten & geweven wandkleden aan de muur

Natuurlijk gebruikt Angelique de rails om schilderij- en fotolijsten op te hangen, maar dat is zeker niet het enige wat aan haar muren prijkt. “Ik maak graag een collage met heel veel verschillende lijsten bij elkaar. Maar ik hang bijvoorbeeld ook graag potjes met plantjes aan de muur. Zo hebben we laatst kruidenplantjes in de Artiteq Botanic hangbloempotten gedaan en in de keuken opgehangen, dat zag er zo gezellig uit. Verder weef ik wandkleden, die hangen we op aan de muur met de handige twister hooks. En met Kerst hangen er zelfgemaakte papieren sterren aan de wanden.”

Je kunt echt álles ophangen

Het wisselen van wanddecoraties gaat volgens Angelique heel simpel en snel. “Ik heb zowel boven als beneden een bakje met accessoires voor de rails liggen, zodat ik alles wat nodig is altijd bij de hand heb. En dan gaat het heel snel. Ik had laatst bijvoorbeeld een zelfgemaakte diamond painting ingelijst. Ik pakte een perlon draadje en een haakje, schoof mijn stoel voor de muur, klikte de draad in de rails en een paar minuten later hing de lijst op z’n plek. Het is zo simpel, het enige waar je over na hoeft te denken is welke accessoire je gaat gebruiken.”

Angelique is heel happy met de Click Rails in haar huis: “Het is zo fijn, je kunt echt alles ophangen. Voor elke soort wanddecoratie is er wel een oplossing! Zelfs voor canvasdoeken met een houten baklijst en stalen frames zijn geschikte accessoires. Ik raad het Click Rail ophangsysteem regelmatig aan andere mensen aan. Sterker nog: mijn moeder heeft inmiddels ook een rails gekocht en in haar huis opgehangen!”

NL roze wand

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.