NL Info Rail aan muur in klaslokaal gevuld met tekeningen

Een etalage voor kindercreaties op scholen

Published by ‘Scholen en bouwen aan de toekomst’, written by Mariëlle Wijffelaars

Vrolijk, mooi, strak en makkelijk in gebruik. Thea Verbeek – Coördinator Bovenbouw van basisschool De Morgenster in Sleeuwijk – is nog elke dag blij met de aanschaf van Info Rail van het bedrijf Artiteq. Het ophangsysteem zorgt ervoor dat leerkrachten én kinderen werkjes op kunnen hangen zonder dat daar halsbrekende toeren aan te pas komen.

INFO RAIL VOOR BASISSCHOOL DE MORGENSTER

Toen De Morgenster een nieuw onderkomen kreeg, werd uiteraard ook de inrichting volledig vernieuwd.  Coördinator Bovenbouw Verbeek ging op zoek naar een systeem waarmee de werkjes van de leerlingen kunnen worden opgehangen. Ze vond het vooral belangrijk dat het geheel er strak uitzag en dat het geen allegaartje zou worden. “Ik heb diverse offertres en brochures opgevraagd, vertelt Verbeek. “Artiteq reageerde het snelst en de informatie die ik kreeg, was uitgebreid en volledig. ”Toen het bedrijf voorstelde eens te komen kijken om wat mogelijkheden te laten zien, was Verbeek eigenlijk al verkocht. “Dat getuigt van goed ondernemerschap en oprechte belangstelling”.

NL schoolgebouw de Morgenster
NL Info Rail aan de muur gevuld met kindertekeningen in schoolgang

OOK ZELFSTANDIG TE GEBRUIKEN

Toevallig hadden collega’s van Verbeek al kennisgemaakt met Info Rail tijdens een onderwijsbeurs. “Artiteq wist te vertellen dat ze al medewerkers van onze school hadden ontmoet. Toen we goed gingen zoeken, kwamen we ook al een stukje Info Rail tegen. Dat zorgde ervoor dat we helemaal enthousiast waren, het is een prachtig product.”

De Morgenster besloot in de kleutergroepen 1 en 2 te starten met het ophangsysteem. De leerkrachten hingen er knutselwerkjes en tekeningen op van de kleuters. Verbeek: “De kinderen vonden het prachtig om hun creaties aan de muur te zien hangen. Het beviel ons zo goed, dat we nog meer Info Rail hebben besteld om ook in de midden- en bovenbouw te kunnen gebruiken. “De leerlingen uit de hogere klassen beschikken over zogenaamde leerpleinen waar ze zelfstandig kunnen werken aan opdrachten. Leerkrachten en leerlingen hangen hier werk op.

NL Info Rail aan de muur gevuld met leskaarten in klaslokaal

INFO RAIL: HEEL MAKKELIJK IN GEBRUIK

De school is vooral enthousiast over de wijze waarop Info Rail aan de muren bevestigd wordt. Met de clips wordt de ral al stevig op de muur bevestig en ook het verlengen van het ophangsysteem is volgens Verbeek erg makkelijk om te doen. Ook de bijbehorende me-Clips zijn een groot succes op De Morgenster. Op deze plaatjes kan de naam van de leerlingen of het onderwerp van de opdracht worden geplaatst. “Tijdens onze open dag was dit voor de ouders natuurlijk heel leuk om te zien”, legt Verbeek uit. “De reacties waren heel positief, het geeft de leerpleinen een gezellige uitstraling maar het is vooral leuk om al het mooie werk van onze leerlingen ip een duidelijke en goede manier te kunnen etaleren. ”Maar niet alleen het ophangsysteem zorgt voor blijdschap op de Morgenster, de school is vooral ook erg te spreken over de begeleiding en het advies van Artiteq. Verbeek: “De laatste bestelling liep door de drukte wat vertraging op. We zijn keurig geïnformeerd en werden over elke stap op de hoogte gehouden. Ook als er vragen staan, reageert het bedrijf meteen en adequaat. We zijn enorm enthousiast en raden Info Rail ook bij andere scholen aan”.

OPHANGSYSTEMEN OP MAAT

Artiteq is sinds 1995 actief in het bedenken, ontwikkelen en produceren van ophangsystemen. Het voorstel van Info Rail is dat het eenmalig op de wand bevestigd wordt en vervolgens voor de lange termijn een ideaal systeem biedt om tekeningen en documenten te presenteren. Tekeningen kunnen simpelweg in de rail geschoven worden (worden vastgeklemd door de rubberen strip in de rail) en zijn ook makkelijk weer te verwijderen. En dat zonder beschadigingen op de muur achter te laten.

Info Rail wordt geleverd in wit of aluminium met lengtes van 50 cm, 1, 2, en 3 meter. Uitbreiden is mogelijk met de verbindingsstukken, ook maatwerk is een mogelijkheid. Artiteq biedt ook andere ophangsystemen en oplossingen voor het onderwijs, zoals schilderij ophangsystemen en whiteboards.

Info Rail Concept

Bekijk de Info Rail Concept pagina voor meer informatie over alle Info Rail ophangmogelijkheden en bijbehorende accessoires.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.