NL groot schilderij wordt opgehangen aan muur

Wanddecoraties ophangen zonder boren? Hiermee kun je dat het beste doen.

Door gebruik te maken van decoraties kleed je jouw interieur aan en zorg je voor meer sfeer in huis. Fotolijsten, schilderijen, sierborden, planten of andere wanddecoraties, er zijn zoveel mogelijkheden om je muren thuis leuk in te richten. Maar hoe hang je deze decoraties aan je muur zonder dat je deze steeds opnieuw beschadigt? Meestal denk je er meteen aan om een spijker in de muur te slaan of een schroef in de muur te boren. Maar hoe zonde is het om er weer een extra gaatje bij te maken of gaten te maken in een net gestuukte muur! Daarnaast ook zo definitief, een zichtbaar gat in je muur. Gelukkig kun je met een schilderij ophangsysteem en bijbehorende accessoires al jouw wanddecoraties op een veilige en flexibele manier aan je muren hangen. Lees in deze blog hoe je verschillende soorten wanddecoraties kunt ophangen op een alternatieve wijze, zodat jij je muren behoudt en zo vaak als je maar wilt kunt wisselen van decoraties!

Schilderijen en lijsten ophangen zonder boren

Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden qua schilderijen voor aan je muur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooi historiek stuk, een landschap, een mooi portret of stilleven. Maar je kunt ook kiezen voor een abstract of panorama schilderij. Of je vult mooie lijsten met foto’s en herinneringen. Op deze manier maakt je jouw ruimte extra persoonlijk.

Gebruik een schilderij ophangsysteem, zoals bijvoorbeeld het Click Rail systeem, voor het ophangen van schilderijen en lijsten. De rail is eenvoudig te monteren met clips op de muur. De rail wordt hierop vastgeklikt. Vervolgens schuif je ophangdraden en- haken in de rail. Dit kan op elk gewenste plek in de rail, waardoor je schilderijen en lijsten altijd op elke plek die jij maar wilt in de rail kunt hangen!

NL achterkant schilderij aan de muur
NL schilderij aan muur met ophangsysteem
NL schilderij aan muur in woonkamer

Planten ophangen zonder te boren

Haal de natuur naar binnen en creëer een fijne, ontspannen en gezonde leefomgeving thuis. We hebben verschillende accessoires om planten aan je muren op te hangen.

Ophangen met de Botaniq Hangbloempot

De Botaniq Hangbloempot heeft zachte ronde vormen en is te verkrijgen in de kleuren wit en groen. De witte versie is overschilder baar. Leuk om de potten bijvoorbeeld te schilderen in dezelfde kleur als de muur. De Botaniq hang je met een ophangdraad en haak aan een schilderij ophangsysteem. Je kunt hiermee op een creatieve manier verschillende planten met elkaar mixen en matchen.

NL planten in witte hangbloempot aan de muur
NL hangbloempot aan de muur
NL planten in hangbloempot aan de muur

Ophangen met de Loop Maker & Twister Hook
Naast de Botaniq Hangbloempot hebben we ook nog twee accessoires die je kunt gebruiken om je plantjes mee op te hangen. Met de Loop Maker vervang je de ophanghaak. Je maakt hiermee een lus om de hanger van het plantenpotje die je op wilt hangen. Met de Twister Hook vervang je een ophangdraad en haak in z’n geheel. Hang hieraan plantenpotjes of andere plantenaccessoires zoals airplantjes of glazen muurvaasjes die zijn bevestigd aan een touw of draad.

NL plantje in mandje aan de muur
NL tulpen in een vaasje aan de muur

Grote wandpanelen ophangen zonder te boren

Een echte eyecatcher in je interieur! Vergroot een vakantie-, trouw- of kinderfoto op een Dibond paneel of glasplaat. Met een groot wandpaneel aan de muur kun je echt een statement maken. Alle aandacht gaat hier meteen naartoe. Maar hoe hang je deze veilig aan je muur? Want een groot object kan een zwaargewicht met zich meebrengen.

Ophangen met het Artiteq Back Frame Hanging System

Het Artiteq Back Frame Hanging System maakt het wandpaneel steviger. Het systeem is onzichtbaar, want het wordt aan de achterkant van het paneel bevestigd. De Power Corners in dit systeem zorgen ervoor dat het gewicht over het hele frame verdeeld wordt. Daarnaast creëert deze manier van ophangen diepte en schaduw tussen het paneel en de muur. Met dit systeem kan het gewenste paneel veilig en netjes op 3 manieren aan de muur worden opgehangen: flexibel met onze schilderij ophangsystemen, vast of beveiligd.

NL groot wandpaneel aan de muur boven bank
NL groot wandpaneel aan de muur boven bank

Wandkleden ophangen zonder boren

Net als grote panelen aan de muur is een wandkleed ook een echte eyecatcher voor je interieur. Alleen net even anders dan een schilderij of poster. Breng hiermee een sfeervol en warm effect in je interieur. De stof, waarvan het wandkleed gemaakt is, geeft je ruimte een zachte en unieke uitstraling. Daarnaast kun je met wandkleden ook nog eens goed duurzaam bezig zijn. Kies wandkleden die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals katoen of jute.

Ophangen met de Loop Maker

Hang met onze Loop Maker je wandkleed strak aan je muur. Gebruik een platte houten lat of een gordijnroede en haal deze door tunnel bovenin het wandkleed. Schuif de twee lussen van de Loop Makers over de lat aan beide kanten. De Loopmakers hang je vervolgens op elk gewenste plek aan een Schilderij Ophangsysteem.

NL groot wandkleed aan de muur boven eettafel
NL groot wandkleed aan de muur in woonkamer
NL wandkleed aan de muur boven eettafel

Spiegels ophangen zonder boren

Een spiegel is een onmisbaar item in je huis. Naast de functie dat je in de badkamer kunt checken of je kapsel goed zit of die ene outfit je goed staat, is een spiegel ook een mooi decoratief item voor in je woonkamer. Bovendien lijkt je woonkamer lichter een ruimtelijker omdat de spiegel namelijk licht weerkaatst.⁠

Ophangen met de Micro Grip

Een wat grotere spiegel brengt al meteen wat gewicht met zich mee. Het is belangrijk dat deze veilig opgehangen wordt, omdat een spiegel natuurlijk al snel in 1000 stukjes breekt als deze valt. Onze Schilderij Ophangsystemen zijn geschikt om zwaardere spiegels op te hangen. Afhankelijk van welk ophangsysteem je kiest, hebben ze een draagkracht tussen de 20kg tot 50kg per meter. Speciaal voor de zwaardere wanddecoraties is de Micro Grip haak ideaal. Belangrijk is dat er goed gekeken wordt naar het gewicht van de wanddecoratie om vervolgens te bepalen welke ophangdraad en ophanghaak nodig is om het aan een ophangsysteem te hangen.

Ophangen met overige ophanghaken

Wanneer je kleinere spiegels ophangt hebben we verschillende ophanghaken en draden die je in combinatie met onze ophangsystemen kunt gebruiken. Je bent flexibel in het ophangen. Want wil je een aantal kleine spiegels bij elkaar ophangen? Dat kan heel makkelijk! Gebruik bijvoorbeeld de mini haak hiervoor. Deze kan maximaal 4 kilo dragen. De ophangdraden en haken zijn op elk gewenste plek in een ophangrail te plaatsen.

NL spiegel aan d emuur boven dressoir
NL spiegel aan de muur boven eettafel
NL spiegels aan de muur boven bank

Sierborden ophangen zonder boren

Creëer een speelse en gezellige chaos muur door middel van sierborden. Sierborden passen helemaal in de interieurtrend “ronde en organische vormen’. Hierbij draait het om het gebruik van zachte ronde vormen. Sierborden geven een nostalgische sfeer in je woonkamer. Hang je muur vol met sierboren in verschillende maten en met afwisselende prints. Of hang er juist maar een paar op waar je echt de focus op wilt leggen. We hebben drie manieren om de sierborden op te hangen, welke te combineren zijn met onze Schilderij Ophangsystemen:

Ophangen met de Bordhanger

De bordhanger is een handige accessoire voor het ophangen van prachtige (sier)borden, decoratieve borden aan de wand. De bordhanger bevestig je aan de achterkant van het bord over het middengedeelte. Deze zijn geschikt voor borden tussen de 16 – 24cm en hebben een maximale draagkracht van 1kg.

Ophangen met de Dibond Hanger

Je kunt een Dibond hanger gebruiken wanneer een bordhanger niet om het bord zou passen. De Dibond hangers zijn bedoeld voor het ophangen van kleine borden. De hanger is voorzien van een lijm laag en wordt aan de achterkant van het bord geplakt.

Ophangen met de Tegelhanger

Net als de Dibond Hanger heeft de tegelhanger een lijm laag en wordt ook aan de achterkant van kleinere bordjes geplakt.

NL sierborden aan de muur boven eettafel
NL sierborden aan de muur boven eettafel
NL sierborden aan de muur boven het aanrecht

Kaarten en foto’s ophangen zonder boren

Met foto’s en (wens)kaartjes kun je de ruimtes in huis een persoonlijke touch geven. Zo creëer je binnen een warme en huiselijke sfeer. Foto’s in lijstjes aan de muur is een welbekende manier van presenteren, maar naast het ophangen van lijstjes kun je foto’s ook op andere manieren aan je muur tonen.

Ophangen met wandroosters & prikborden

Aan ons Click Rail systeem kun je in combinatie met de draden en haken oneindig veel decoraties ophangen. Gebruik dit systeem om op een speelse manier een wandrooster of prikbord vol met foto’s op te hangen.

Ophangen met de Picture Mouse

In ons eigen assortiment hebben wij de Picture Mouse. Hang op een originele manier foto’s en kaartjes met magneetjes aan dit koord. Het Picture Mouse koord kan eenvoudig en op elke gewenste plek in de Click Rail of een van onze andere schilderij ophangsystemen geklikt worden.

NL foto's en kaartjes aan wandrek in keuken
NL foto's en kaartjes op prikbord aan de muur
Nl foto's en kaartjes aan picture mouse ophangkoord aan muur

Daarnaast hebben we ook twee presentatiesystemen in ons assortiment voor het ophangen van foto’s en kaartjes. Beide systemen worden direct aan de muur bevestigd en zorgen voor een strakke manier om je foto’s en wenskaarten te presenteren.

Ophangen met de Card Rail

Met de Card Rail kun je smalle stukken muur goed benutten, dit verticale presentatiesysteem neemt namelijk weinig ruimte in beslag. Je schuift foto’s en kaartjes makkelijk in de zijkanten van de rail. Ook is er de optie om met magneetjes de foto’s en kaartjes voor op de rail te hangen.

Ophangen met de Info Rail

De Info Rail is een horizontaal presentatie systeem, waarbij je de foto’s en kaartjes er vanuit de onderkant in schuift. Aan dit systeem is een extra dimensie toe te voegen met behulp van de bijbehorende accessoires: Me-Clip, Clip Hanger, Support Clip en Storage Clip. Bovendien is de Info Rail ook in een magnetische versie beschikbaar, waarbij aan de voorzijde foto’s en kaartjes ook met magneetjes bevestigd kunnen worden.

NL foto's en kaartje in Card Rail aan de muur
NL kaartjes in de Info Rail aan de muur

Laat je inspireren!

Op zoek naar inspiratie over hoe je een schilderij ophangsysteem kunt gebruiken, welke soorten ophangsystemen we allemaal hebben en wat je er allemaal aan kunt hangen? Laat je inspireren en kijk bij verschillende mensen binnen hoe zij gebruik maken van onze ophangsystemen.
Bekijk hier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.