Verleden tijd voor punaises

Published by ‘Scholen en bouwen aan de toekomst’,  written by Desiree Pennings

Artiteq is een bedrijf dat gespecialiseerd is in ophangsystemen. Deze bedenkt en ontwikkelt zij zelf vanuit Tilburg. Het grote assortiment aan rails voor aan het plafond of de muur geeft een ruime keuze. Hierbij wordt ingespeeld op de laatste trends. Zo kunnen scholen sinds dit jaar gebruik maken van de Info Rail; een systeem waar tekeningen makkelijk in gehangen worden. Deze rail zal ook gepresenteerd worden op de NOT.

De Info Rail

Op basisscholen worden steeds nieuwe werkjes in elkaar geknutseld en kinderen vinden het leuk wanneer deze in de klas of op de gang gepresenteerd worden. Ze laten trots aan hun ouders zien welk werkje zij hebben gemaakt. Het is fijn wanneer de werkjes mooi gerangschikt hangen en regelmatig verwisseld kunnen worden zonder dat er steeds punaises of plakband gebruikt hoeft te worden. Dit is mogelijk met de Info Rail. “Dit product is bij uitstek een functioneel systeem voor het onderwijs, omdat je datgene wat je wilt ophangen zo in de rail klemt”, zegt Mirjam Barbereau, marketing manager bij Artiteq.

Punaises zijn verledentijd

De Info Rail wordt recht en stevig aan de muur bevestigd met behulp van clips, waarna de tekeningen stevig in de rail vastgeklemd worden. De tekeningen hangen meteen recht, wat ervoor zorgt dat de ruimte rustig en opgeruimd oogt. Punaises zijn verleden tijd en tekeningen worden met het grootste gemak verwisseld. Er zijn twee uitvoeringen in verschillende lengtes: wit en aluminium. Barbereau: “De stukken kunnen aan elkaar gekoppeld worden, waardoor ook lange muren helemaal volgehangen kunnen worden. Er zijn inmiddels al een aantal scholen die het product naar alle tevredenheid gebruiken.”

Voordelen

Een voorbeeld van zo’n school is obs de Klokkebei in Ulvenhout. Die was bezig met een renovatieproject met als titel ‘de opgeruimde school’. Ze zochten daarom een systeem waarbij de wanden niet beschadigd zouden worden en die zorgde voor een opgeruimd aanzicht. Zij vonden de oplossing in de Info Rail die eenmalig en makkelijk gemonteerd werd waarna de school er een stuk opgeruimder uitzag.

De voordelen van de Info Rail op een rijtje:

✔ Het is een eenmalige investering
✔ U hoeft maar één keer gaten in de muur te boren
✔ U bent zeer flexibel in het ophangen van diverse werken
✔ Muren worden niet beschadigd
✔ Functioneel én een strakke presentatie

Andere ophangsystemen

Naast de Info Rail heeft Artiteq ook ophangsystemen voor het ophangen van whiteboards, presentatiesystemen en schilderij ophangsystemen voor in huis. Design, kwaliteit, flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid, service en value-for-money zijn hierbij hun kernwaarden. “Onze consumentenproducten zijn verkrijgbaar bij doe-het-zelf zaken. De laatste jaren richten we ons ook steeds meer op de projectenmarkt. Daarom lijkt het ons slim om deel te nemen aan een aantal beurzen. De NOT is een erg geschikte beurs om je producten binnen het segment in één klap onder de aandacht te brengen”, aldus Barbereau.