NL scandinavisch interieur

Scandinavisch en minimalistisch interieur

Binnenkijken in het huis van Rowena

Binnenkijken

Rowena Donker, op Instagram bekend als @rohouseproud, is in het dagelijks leven freelance stylist. Ze woont samen met haar man Juriaan en hun vier kinderen in Breda. Sinds een paar jaar hangt het Artiteq Click Rail systeem in de woonkamer van hun prachtige rijtjeshuis, ingericht in een unieke Scandinavische & minimalistische stijl.

Een minimalistisch en rustgevend interieur

Rowena’s interieur is licht en ingetogen, maar dat was niet altijd zo. “Mijn stijl is de afgelopen twee jaar eigenlijk best veranderd,” vertelt Rowena. “We hebben een groot gezin en dat is al druk genoeg. Dan is het fijn als je interieur echt rustgevend is. Daarom is ons interieur steeds minimalistischer geworden.” Rowena en haar man Juriaan zijn daarnaast heel creatief. “We maken van alles zelf, van hout bijvoorbeeld. En ik gebruik graag tweedehands spulletjes, die knappen we op en zo geven we er onze eigen draai aan.”

Als interieurliefhebber en stylist wisselt Rowena vaak van muurdecoratie. “Ik hou van verandering. Ik ben echt van het schuiven en wil continu kunnen wisselen. Plus: ik heb een hekel aan boren,” lacht ze. “Toen we hier vier jaar geleden kwamen wonen, zaten er gelukkig nog amper gaten in de muren. Dat wilde ik graag zo houden. Het Click Rail schilderij ophangsysteem van Artiteq was daarom echt ideaal voor ons.”

De rails in dezelfde kleur als de muur 

Het schilderij ophangsysteem is door een monteur van Artiteq in de woonkamer bevestigd over een lengte van bijna tien meter. “Dat ging echt heel snel en simpel. De monteur maakte om de 40 centimeter een clip vast aan de muur en daar druk je de rails zo in,” legt Rowena uit. “En het fijnste is nog wel: je ziet hem bijna niet. De rails is in een grondkleur (RAL9016) geverfd, en je kunt hem zo overschilderen. Dat heb ik gedaan, gewoon met muurverf. Waar de muur zandkleurig is, is de rails dat ook. En op de witte muren is de rails ook wit. Daardoor valt hij amper op.”

Perlon ophangdraden & Twister Hooks

Het wisselen van de lijsten en schilderijen bevalt Rowena uitstekend. “Ik vind het fijn dat er zo veel verschillende accessoires zijn. Wat ik het meest gebruik, zijn de Twister perlon ophangdraden. Die zie je bijna niet. De Twister Hooks zijn ook heel handig. Die gebruik ik bijvoorbeeld met Kerst om kerstversiering op te hangen, en met verjaardagen voor slingers. Het systeem is bovendien ook hartstikke sterk. Ik heb een loodzware spiegel met twee haken en perlon draad aan de rails bevestigd en die hangt heel stabiel. Ik maak me nooit zorgen dat hij op de grond valt ofzo,” zegt ze lachend.

Of er ook nadelen aan het Artiteq ophangsysteem kleven? “Nou, het is soms wel even lastig om de lijsten strak tegen de muur te hangen,” vertelt Rowena. “Je kunt de draden op maat afknippen. Maar als je vaak van wanddecoratie wisselt, dan wil je dat niet altijd. Het kost dan wel even wat tijd om de draad op te rollen en achter het schilderij of de fotolijst vast te plakken. En natuurlijk hangt een lijst met een spijker net wat strakker tegen de muur. Maar als je het mij vraagt, valt dat absoluut weg tegen de voordelen van dit systeem.”

Nooit meer boren

Wat die voordelen volgens Rowena dan precies zijn? “Het belangrijkste is natuurlijk dat je niet hoeft te boren. Of ja, je moet natuurlijk één keer een aantal gaten boren om het schilderij ophangsysteem op te hangen. Maar dan ben je er ook voor altijd vanaf! En het wisselen gaat zo makkelijk en snel. Verder is er voor elke soort wanddecoratie wel een geschikte ophangoplossing. Zo zijn er speciale magnetische ophangdraden (Picture Mouse) voor foto’s en kaartjes. En als je bijvoorbeeld graag plantjes ophangt, ook daar zijn speciale accessoires (Loop Maker of Botaniq) voor. Ik vind het echt ideaal.”

NL zitje schilderij wit

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.