NL houten lijsten aan de muur

Lijsten en schilderijen strak aan de muur

Minder kantelen met de Tilt Reducer

Tips & inspiratie

Met een schilderij ophangsysteem kun je lijsten, schilderijen en overige wanddecoraties op een veilige en flexibele manier aan je wanden hangen. Je bepaalt hiermee zelf waar en hoe hoog of laag je het aan de muur hangt. Onze schilderij ophangsystemen zijn te vinden in musea, galerieën, kantoren, showrooms en in huis. In musea, galerieën en expositieruimtes hangen verschillende soorten formaten lijsten en schilderijen aan de muur. Deze kunnen groot, klein, zwaar of juist licht zijn. In sommige gevallen, voornamelijk bij kleinere en lichtere, gaan de lijsten en schilderijen wat meer naar voren hangen. In musea, galerieën en expositieruimtes worden schilderijen vaak bewust zo opgehangen dat ze naar voren hangen in verband met de lichtinval. Hier wordt dat niet als een belemmering gezien, maar wanneer je lijsten wilt ophangen in huis of op kantoor kan dit soms juist anders uitpakken. Als oplossing hiervoor hebben wij de Tilt Reducer ontwikkeld. De Tilt Reducer zorgt ervoor dat kleine en lichte lijsten en schilderijen die opgehangen worden aan een schilderij ophangsysteem minder naar voren hangen. Op deze manier hangt je lijst vlakker en dus strakker aan je wand.

Het verschil

Bekijk hieronder het verschil waarbij een lijst zonder de Tilt Reducer is opgehangen (foto links) en een lijst met de Tilt Reducer is opgehangen (foto rechts). De lijst met de Tilt Reducer hangt zichtbaar vlakker tegen de wand.

NL lijst verder gekanteld van de muur
NL lijst minder gekanteld van de muur met de Tilt Reducer

Hoe gebruik je de Tilt Reducer

De Tilt Reducer wordt met de bijgeleverde schroeven afzonderlijk of als paar bevestigd aan de bovenkant van een houten lijst, uitgelijnd met de ophangpunt van de haak of haken. De Tilt Reducer werkt het beste op een lijst met een achterzijde van minimaal 10mm hoog en minimaal 12mm dik. Door de Tilt Reducer aan de bovenkant van de lijst te bevestigen komt deze zeer dicht tegen de ophangdraad te liggen.  Hierdoor komt de bovenkant van de lijst dichter tegen de wand aan te hangen.

NL Tilt Reducer ingezoomd in de hand
NL montage Tilt Reducer op achterkant van lijst met schroevendraaier
NL Tilt Reducer gemonteerd op achterkant lijst

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.