Het lichte huis

Binnenkijken in het huis van Suzan

Binnenkijken

De 30-jarige Suzan van den Beldt is leerkracht in het basisonderwijs. Ze woont samen met haar vriend Michel in het mooie Den Helder en is in verwachting van hun eerste kindje. Suzan en haar vriend zijn druk bezig met het verbouwen van hun nieuwe huis.

Klassieke sierlijsten

Suzan’s interieurstijl is licht en Scandinavisch. “Ons huidige huis heeft witte vloeren en veel lichte elementen. Daar hou ik echt van: veel wit met hier en daar wat robuuste elementen erbij,” legt ze uit. “Ik voeg graag warmte toe aan al dat wit met textiel. Bijvoorbeeld met wollen of gehaakte kleden, kussens of plaids.”

In de woonkamer van haar huis in Den Helder zitten klassieke sierlijsten tegen het plafond. Toen ze in 2016 haar keuken liet stucen, wilde Suzan daar ook zo’n mooie kooflijst. “De Deco Rail is een handig schilderij ophangsysteem met een mooie kroonlijst ervoor,” vertelt ze. “Het ophangsysteem is daardoor onzichtbaar. Het is echt twee-in-één. Qua design is de Deco Rail wel wat anders dan de plafondlijst in de rest van ons huis, maar het past er heel goed bij.”

De hele muur benutten

De Deco Rail hangt in de hele keuken. “Boven ons aanrecht en het bartafeltje hebben we een rails onder de sierlijst bevestigd, zegt Suzan. “Aan de andere muren hangt alleen de sierlijst, zonder de rails eronder. Zo is het één mooi geheel geworden.”

Het bevestigen van de lijsten ging vrij snel. “In een avondje hebben mijn vader en mijn vriend alles opgehangen,” herinnert Suzan zich. “Het fijnste vind ik dat je niet vastzit aan een bepaalde plek op de muur als je iets wil ophangen. Je kunt de hele muur benutten. Van links naar rechts en van boven naar beneden.”

Makkelijk de hoogte verstellen

“Ik heb bijvoorbeeld bordjes opgehangen aan een muur in de keuken met de handige bordhangers van Artiteq,” voegt ze toe. “Je kunt het ene bordje eenvoudig wat lager hangen dan het andere. Door de ophanghaak te draaien, verstel je heel makkelijk de hoogte. Als je later iets anders wil ophangen, kun je de plek en de hoogte eenvoudig weer aanpassen.”

Suzan vindt het ideaal dat ze nooit meer hoeft na te denken over hoe ze iets gaat ophangen in de keuken. “Bij andere hoekjes in huis heb ik die uitdaging wel, maar met dit systeem kan ik vrijwel alles ophangen. Precies waar ik het wil, zonder te hoeven boren.”

Nieuw huis, nieuw ophangsysteem

Het huis waar Suzan en haar vriend nu wonen, heeft ze helemaal naar haar eigen smaak ingericht. “Op dit moment zijn we dus druk aan het verbouwen in ons nieuwe huis,” vertelt ze. “Qua interieurstijl wordt het nog even zoeken, omdat we onze smaken willen combineren. Ik denk dat we wat meer robuuste en houten elementen gaan toevoegen. En groen, dat vinden we allebei een mooie kleur.”

Of ze in haar nieuwe huis ook een ophangsysteem wil? “We zitten nu nog in de fase van klussen, dus eerst moeten de grote dingen af,” lacht ze. “Maar daarna, ja, ik denk het wel. Niet persé door het hele huis, maar bijvoorbeeld wel graag in de woonkamer, de slaapkamer en de keuken. Ik denk niet dat de mooie sierlijsten die we hier hebben passen bij de stijl van ons nieuwe huis, dus ik vermoed dat we dan voor de losse Click Rail zullen kiezen. Die kunnen we gelukkig ook meeschilderen in de kleur van de nieuwe muren, wel zo handig!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.