NL gekleurde lijsten aan de muur boven de bank in woonkamer

Geef je interieur een nieuwe look met deze 6 tips

De kunst van decoreren

Tips & inspiratie

Heb jij al een lange tijd dezelfde styling in je interieur en ben je toe aan wat nieuws? De woonkamer is binnen de meeste huishoudens dé belangrijkste ruimte in het huis. Het is het hart van je huis, de plek waar je ontspant, gasten ontvangt en herinneringen maakt. Maar soms kan het voelen alsof je decoraties een beetje saai of gedateerd zijn. Gelukkig hoef je niet veel geld uit te geven om je woonkamer nieuw leven in te blazen. Met een beetje creativiteit en slimme tips kun je jouw woonkamer transformeren zonder veel geld uit te geven. In deze blog nemen we je mee naar het huis van @lieks_home, master in de kunst van het decoreren! Aan de hand van haar gevarieerd gestylde woonkamer, delen we tips over hoe je thuis ook op een eenvoudige en creatieve manier een nieuwe woonkamer kunt creëren.

6 tips voor een nieuwe look in je woonkamer

Tip 1: Begin met een clean canvas

Voordat je begint met het decoreren van je woonkamer, is het vaak het beste om een ‘leeg canvas’ te creëren. Dit betekent dat je de ruimte opruimt en overtollige items weg haalt. Een schone lei geeft je de kans om de ruimte opnieuw te bekijken en te bedenken wat je écht wilt veranderen. Zoals je op de foto’s van @lieks_home ziet heeft zij dit ook gedaan. Haar lege canvas bestaat uit de muur, de bank, het vloerkleed en natuurlijk het Click Rail schilderij ophangsysteem van Artiteq, waaraan zij straks haar nieuwe decoraties kan gaan hangen.

NL lege beige muur in woonkamer boven bank
NL lege zacht roze muur in woonkamer boven bank
NL lege muur in woonkamer boven bank

Tip 2: Speel met de indeling

Een van de makkelijkste manieren om een nieuwe look te creëren zonder geld uit te geven, is door te spelen met de indeling van je meubels. Probeer verschillende opstellingen uit om te zien wat het beste werkt voor de flow van de ruimte. Misschien kun je de bank verplaatsen naar een andere muur of de stoelen herschikken voor een frisse uitstraling. Kijk ook eens naar je bijzettafeltjes en hoe je deze het beste kunt stylen binnen je woonkamer. Of is het misschien wel tijd voor een nieuw tafeltje? Zoals je ziet op de foto’s van @lieks_home, kan een nieuwe stoel of een nieuw bijzettafeltje al heel veel doen met je ruimte!

NL kleine lijstjes aan zacht roze muur boven de bank
NL grote lijst aan zacht roze muur boven de bank
NL grote lijst aan zacht roze muur boven de bank

Tip 3: Geef aandacht aan de accessoires

Accessoires kunnen een grote impact hebben op de uitstraling van je woonkamer, en ze hoeven niet duur te zijn. Ga op zoek naar betaalbare items zoals kussens, kleden en decoratieve accenten zoals kaarsen of planten. Deze kleine details kunnen een ruimte echt tot leven brengen en een persoonlijk tintje toevoegen. Ook bij @lieks_home komt de kunst van het decoreren echt naar voren in haar decoraties. Op geen enkele foto zie je hetzelfde kussentje of dekentje. De kracht van het decoreren zit hem in de details.

Tip 4: Hergebruik en renoveer

Voordat je naar de winkel rent om nieuwe decoraties te kopen, kijk eens rond in je huis naar items die je kunt hergebruiken of renoveren. Geef een oud schilderij een nieuwe verflaag of geef een oude kast een make-over met een likje verf. Creatief zijn met wat je al hebt is een geweldige manier om geld te besparen en een unieke uitstraling te creëren.

NL een kleine lijst boven dressoir
NL spiegels boven dressoir
NL verschillende lijsten boven dressoir

Tip 5: Geef je muur een make-over

Een van de meest impactvolle manieren om je woonkamer een nieuwe uitstraling te geven is door een muur make-over uit te voeren. En het beste van alles is dat het helemaal niet duur hoef te zijn! Met een beetje verf en creativiteit kun je een saaie muur omtoveren tot een echte eyecatcher.

@lieks_home varieert met de kleuren op de muur van beige, fel roze, naar zacht roze waardoor de kamer meteen een hele nieuwe sfeer krijgt. Maak de nieuwe frisse kleur af met een bijpassende nieuwe poster in de lijst die je al had hangen. Voor een paar tientjes heeft je hele woonkamer een nieuwe look!

NL lijsten aan een beige muur in woonkamer
NL lijst aan fel roze muur in woonkamer
NL lijst aan zacht roze muur in woonkamer

Tip 6: Breng de natuur binnen met hangbloempotjes

Een andere manier om je woonkamer op te frissen zonder veel geld uit te geven is door de natuur naar binnen te brengen. Met de Botaniq hangbloempot van Artiteq, breng je de muur met het kleinste gemak je woonkamer in. Verf de Botaniq in de kleur van de muur en vul hem met een leuk plantje. De Loop Maker, waarmee je een lus maakt, kun je gebruiken om andere bloempotjes ophangen. Op deze manier neemt het groen in je woonkamer niet eens veel ruimte in beslag, maar heb je wel een stukje natuur naar binnen gebracht. Natuurlijke elementen voegen niet alleen schoonheid toe aan de ruimte, maar kunnen ook een rustgevende sfeer creëren. Lees in de blog “haal de natuur in huis” voor meer tips en inspiratie om de natuur in huis te halen.

NL witte hangbloempotten aan roze muur boven dressoir
NL hangbloempot gevuld met narcissen aan beige muur
NL witte hangbloempotten aan beige muur in woonkamer

Thuis aan de slag met een nieuwe look!

Het decoreren van je woonkamer hoeft al te duur te zijn. Met een beetje creativiteit, inventiviteit en de juiste producten van Artiteq kun je een nieuwe look creëren zonder je portemonnee te legen. Door te spelen met indeling, aandacht te besteden aan accessoires, items te hergebruiken en de natuur naar binnen te brengen, kun je je woonkamer transformeren tot een ruimte die je met trots kunt laten zien aan vrienden en familie en waar je zelf graag tijd doorbrengt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.