Borden aan de muur

Hoe hang ik borden en tegels aan de muur?

Hoe leuk is dat enkele mooie sierborden aan de muur! De vraag van ‘hoe hang ik deze aan mijn muur’ komt daarbij gelijk naar voren. Met behulp van een Artiteq bordhanger krijg je het sierbord mooi aan de wand. Maar ga je spijkers gebruiken of moet er toch geboord worden in je muur? Wanneer je kiest voor een schilderij ophangsysteem, maak je een goede keuze waar je op de lange termijn van zult profiteren. Met behulp van de Artiteq bordhangers én het schilderij ophangsysteem blijft je flexibel en kan je eindeloos blijven wisselen, verhangen en verplaatsen. De bordhanger bevestig je eenvoudig aan het bord. Past deze niet? Gebruik dan een tegelhanger of Dibond hanger met twee afstandhouders aan de onderkant, om zo het bord mooi op te kunnen hangen.

Hoe gebruik ik de bordhanger?

De bordhanger is een handige accessoire voor het ophangen van (sier)borden aan de wand. De bordhanger bevestig je aan de achterkant van het bord over het middengedeelte. Deze zijn geschikt voor borden tussen de 16 – 24 cm en hebben een maximale draagkracht van 1kg. Bevestig de haak met reeds het ophangdraad aan de bordhanger om vervolgens het bord aan de wand te hangen. Door gebruik te maken van de Artiteq ophangdraden en haken, kan het bord in hoogte versteld worden aan het draad.

Wat is een schilderij ophangsysteem?

Een schilderij ophangsysteem bestaat uit een rail, ophangdraden en haken. De rail is eenvoudig te monteren op de wand, tegen het plafond aan, met clips waar de rail op vastgeklikt wordt. Doordat de ophangdraden op elke gewenste plek in de rail geklikt of geschoven kunnen worden, ben je altijd flexibel in het ophangen en verhangen van je wanddecoraties. Afhankelijk van waar het schilderij ophangsysteem gemonteerd mag worden, kies je voor een wandsysteem of plafondsysteem.