NL borden aan muur ophangen witte wand

Borden ophangen

Borden aan de muur ophangen Tips & inspiratie

3 eenvoudige manieren voor het ophangen van borden aan de muur. Hoe leuk, enkele mooie decoratieve of sierborden aan de muur. Borden ophangen aan je muur hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en maakt het makkelijk en leuk wanneer dit aan een Artiteq schilderij ophangsysteem wordt gedaan. Artiteq biedt 3 mogelijkheden om een bord mooi en veilig aan de muur te hangen met gebruik van een Artiteq schilderij ophangsysteem. Je wanden blijven intact én je bent flexibel in waar en hoe hoog of laag je het wil ophangen. Twee grote voordelen wanneer er gebruik wordt gemaakt van een Artiteq schilderij ophangsysteem.

1. Borden ophangen met een bordhanger

Voor het ophangen van borden aan de muur heeft Artiteq bordhangers. De bordhangers worden aan de achterkant van het bord over het middengedeelte bevestigd. Zorg dat de uiteinde van de bordhanger het bord goed klemt. De siliconen dopjes aan de uiteinden van de bordhanger zorgen ervoor dat het bord niet beschadigd en voorkomt dat het bord wegglijdt. De Artiteq bordhangers zijn geschikt voor borden tussen de 16 – 24 cm en hebben een maximale draagkracht van 1 kg.

2. Borden ophangen met tegelhanger

Gebruik een tegelhanger wanneer de bordhanger niet om het bord past. De tegelhanger is handig voor het ophangen van tegels en kleine wand borden. De tegelhanger is voorzien van een lijm laag en wordt aan de achterkant van het bord of de tegel geplakt. Het is belangrijk om de plek waar de tegelhanger komt vooraf te ontvetten en het 24 uur te laten drogen. Het draagvermogen van de tegelhanger is 1 kg.

3. Borden ophangen met Dibond hanger

De Dibond hanger kan ook gebruikt worden aan de achterkant van een bord indien een bordhanger niet om het bord past. Net zoals de tegelhanger is de Dibond hanger voorzien van een lijm laag. Het is belangrijk om de plek waar de Dibond hanger komt vooraf te ontvetten en de Dibond hanger 24 uur te laten drogen. Kijk goed naar het draagvermogen van de Dibond hanger, deze kan afwijken afhankelijk van het formaat ervan.

Borden ophangen met een schilderij ophangsysteem 

Nu de achterkant van het decoratieve bord is voorzien van de juiste ophangmogelijkheid kan deze aan de muur bevestigd worden. Wil je jouw muren onbeschadigd houden en niet voorzien van spijker- of boorgaten? Gebruik dan een Artiteq schilderij ophangsysteem. Deze rail bevestig je aan de wand tegen het plafond aan, over de gehele lengte van je wand. Kies eventueel de overschilderbare versie om de rail mee te schilderen in dezelfde kleur als je wand of plafond.

Bevestig je Artiteq ophangdraad op de gewenste plek in het schilderij ophangsysteem en plaats de haak aan de ophangdraad op de gewenste hoogte. Het bord met bordhanger, tegelhanger of Dibond hanger wordt vervolgens aan de ophanghaak bevestigd. Zorg dat het overtollige ophangdraad hetzij opgerold achter het bord wordt bevestigd of knip deze af. Dit om kantelen van het bord te voorkomen.

Bekijk de video voor borden ophangen