Met deze 4 tips creëer je jouw fijne thuiswerkplek

Want thuiswerken is het nieuwe normaal!

Een groot deel van de werknemers wilt ook na corona verder met een combinatie van deels thuiswerken en deels op kantoor werken voor hun werknemers. Oftewel “het hybride thuiswerken”. En nu thuiswerken voor veel mensen een wekelijks terugkerend iets zal zijn, is het belangrijk om voor jezelf een speciale en fijne werkplek te creëren in huis. Maar hoe krijg je je thuiswerkplek zo gezellig en functioneel mogelijk, zodat je op een efficiënte en fijne manier vanuit thuis kunt werken? Lees hier onze 4 tips en laat je inspireren door de vele mogelijkheden die er zijn in combinatie met de ophangsystemen van Artiteq.

Tip 1. Richt jouw plek efficiënt en flexibel in

Veel mensen vinden het lastig om hun werkplek goed te organiseren en op orde te krijgen. Hierdoor kan het zijn dat je het overzicht kwijtraakt en is de kans groter dat je (belangrijke) documenten verliest. Een opgeruimde werkplek heeft verschillende voordelen: het verhoogt namelijk je prestatievermogen, zorgt ervoor dat je problemen beter kunt oplossen en je werkt veel efficiënter! Bovendien vermindert het stress en zorgt het voor veiligheid van al jouw (belangrijke) documenten. Creëer een werkplek waar je snel en eenvoudig belangrijke documenten, to-do-lijstjes, planningen, roosters e.d. vanaf jouw zitplek kunt zien, gebruiken én makkelijk kunt verwisselen. Wij hebben een aantal hulpmiddelen die kunnen helpen bij het organiseren van jouw werkplek.

1. De Info Rail: is het ideale ophangsysteem om jouw werkdocumenten op een nette en georganiseerde manier aan de wand op te hangen. Het maakt een einde aan het onoverzichtelijke papierstapels op je bureau! Bovendien raken wanden op deze manier niet meer beschadigd door het gebruik van plakband, dubbelzijdig tape, punaises e.d.

2. De Smart Pocket Rail: is een system dat bijzonder flexibel inzetbaar is. Content kan op  een gemakkelijke manier aan jouw wanden worden opgehangen. Door het gebruik van de hoogwaardige acryl pockets, Smart Pockets, hangt dit op een nette en professionele manier. Bovendien blijven de documenten in de Smart Pockets onbeschadigd!

3. Whiteboards: maak hiermee digitale vergaderingen of brainstormsessies efficiënter en meer visueel. Ook functioneert het als een handig hulpmiddel bij het maken van planningen. Gebruik een  whiteboard in combinatie met de Whiteboardset en ophangrail om het op de gewenste plek te hangen én flexibel te verwisslen. Een leuke toevoeging zijn de creatieve whiteboards. Deze combineren de functionaliteit van een whiteboard met een speels design zoals een “denkwolk” of een “praatwolk”.

Tip 2. Maak jouw plek inspirerend en fijn

Naast het kiezen van een goed bureau en een fijne stoel is het ook belangrijk om een fijne en gezellige werkplek te creëren waar jij je comfortabel voelt. Een thuiswerkplek hoeft namelijk niet alleen op een “kantoor” te lijken. Want hoe meer jij je thuis voelt op je werkplek, hoe lekkerder je kunt werken. Dit zorg er voor dat je creatiever, effectiever, productiever bent en dus succesvoller! Dus style je werkplek met spulletjes waar jij blij van wordt! Creëer bijvoorbeeld een inspiratiewand, hang leuke plantjes op of maak je werkplek persoonlijk met verschillende soorten accessoires.

Tip 3. Een persoonlijke omgeving

Een personal touch zorgt er voor dat je je vertrouwd en veilig voelt. Verzamel daarom verschillende soorten accessoires waar jij gelukkig van wordt. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, kaartjes, plaatjes, afbeeldingen met inspirerende quotes de mogelijkheden zijn eindeloos! Deze persoonlijke spulletjes kunnen bijvoorbeeld op een creatieve en originele manier in het zicht worden opgehangen met ons Click Rail, Picture Mouse en Card Rail systemen.

4. De Click Rail is een ophangsysteem dat eenmalig aan de wand gemonteerd wordt tegen het plafond aan. Poster, schilderijen en fotolijstjes kunnen altijd flexibel door de ophangdraden – en haken op elk gewenste plek in het railsysteem geklikt worden.

5. Card Rail is een verticaal presentatiesysteem dat weinig ruimte inneemt. Ideaal wanneer je werkplek geen grote ruime is. Persoonlijke materialen zoals foto’s, kaartjes en tekeningen kunnen aan beide zijden in de rail geschoven worden en aan de voorkant met magneetjes vastgezet worden.

6. De Picture Mouse is een handig ophangkoord dat eenvoudig in elke gewenste plek in de Click Rail gehangen kan worden. Aan de hand van kleine magneetjes hang je jouw persoonlijke dingen makkelijk en origineel aan het stalen magnetische draad op. Het is ook te gebruiken als ‘solo’ versie, dus los van een schilderij ophangsysteem. Het Picture Mouse Solo systeem wordt dan door middel van een knop aan de muur gemonteerd.

Tip 4. Een gezonde omgeving

Je brengt natuurlijk flink wat tijd door op je werkplek thuis. Zorg er daarom voor dat je een aantal plantjes plaatst. Want wist je dat planten een positief effect hebben op de gezondheid? Planten zijn luchtzuiverend en verbeteren de luchtkwaliteit. Ze zorgen ervoor dat jij je ontspannen en op je gemakt voelt tijdens het werken. Lees hier meer over in onze blog “haal de natuur in huis”. Met de Botaniq hangbloempot kun je je plantjes gemakkelijk en flexibel ophangen. Het is een leuke trendy bloempot in de kleuren wit en groen die je in combinatie met bijvoorbeeld ons Click Rail ophangsysteem (eenmalig) aan je wand kunt installeren. Bovendien is het een super handige oplossing wanneer je wat minder ruimte hebt om dingen, zoals je plantjes, neer te zetten. Naast de Botaniq hebben we nog twee andere opties om plantjes op te hangen: de Loop maker en de Twister Hook.

ontdek de mogelijkheden

Het ophangen van werkdocumenten, wanddecoratie en plantjes kan op verschillende manieren. Je bepaalt zelf waar en hoe hoog of laag de inhoud kom te hangen. Bovendien behoud je te allen tijde de flexibiliteit om je muren in te richten zoals je daar op dat moment zin in hebt. Dus style en restyle wanneer je maar wilt!

Jouw voordelen:
✔ Een fijne werkplek
✔ Een gezonde werkplek
✔ Een georganiseerde en efficiënte werkplek
✔ Multifunctionele werkplek
✔ Flexibele werkplek
✔ Geen beschadigingen meer aan jouw wanden!