Binnenkijken bij

interieurstyliste Susanne Nieuwenhuis

Written bij van @casa_mi_suwww.nieuwenhuisinterieur.nl

Plannen maken, ideeën verzamelen en uiteindelijk starten met de verbouwing van onze woning waar we inmiddels bijna 7 jaar wonen. Deze keer een wat groter project dan alle voorgaande kleine projecten zoals even een muurtje verven of een leuk DIY project voor in huis. Een nieuwe keuken vroeg om een nieuwe vloer en zo paste onze eettafel niet meer goed in het geheel. En toen kwam van het een het ander en zo kregen we bijna een geheel nieuw interieur.

We waren klaar en dankbaar als ik was, vond ik toch dat onze muur een upgrade kon gebruiken. Jarenlang heb ik veel plezier gehad van een stuk behang met veel kleurrijke bloemen, een ware eyecather bij binnenkomst. Toch ging ik – zonder dit nog met mijn man te overleggen – op zoek naar een ander behang! Ik kwam al snel een prachtig behang tegen en uiteraard duurde het niet lang voordat ik deze prachtige rollen in huis had. Mijn man kon ik deze keer al snel overhalen, hij vond het behang ook een mooie toevoeging. De zogenoemde kers op de taart, zo voelde het!

Na een pittige behangklus, kon ik niet anders dan steeds kijken naar de nieuwe wand.. Wat is het mooi geworden! Alle lijsten en posters die ik in de laatste jaren heb verzameld werden erbij gehaald en ik koos passende posters uit voor aan de muur. Maar hoe nu? Gaten boren in dit prachtige behang?! Mijn man kent mij inmiddels en weet dat er regelmatig veranderd wordt, hij garandeerde me al meteen dat er maar één keer wordt geboord in de muur. Boren? Nee! Vaak veranderen? Ja!

Toen kwam het systeem van Artiteq langs en ik wist het meteen, dit is wat we nodig hebben! Een ophangsysteem voor schilderijen en wanddecoratie.

Al snel kregen we de rails en bijhorende materialen binnen en konden we beginnen. Wij kozen voor 10 meter click rail in de kleur RAL9010, dezelfde kleur als ons plafond. Het ophangsysteem komt mooi tot z’n recht als je de rail in de gehele ruimte doortrekt, zo wordt het een mooi geheel. De rails wordt aan de muur en tegen het plafond aan gemonteerd en de losse rails van 2 meter zijn tegen aan elkaar te plaatsen. Al snel hing mijn nieuwe ophangsysteem, superfijn!

Dan heb je nog vele verschillende mogelijkheden met betrekking tot het ophangen van schilderijen en andere wanddecoratie. Door de transparante draden (1mm of 2mm) met verschillende ophanghaken in de rails te schuiven, kun je in no time wisselen! Ideaal om niet gebonden te zijn aan een bepaalde compositie aan de wand en te kunnen veranderen wanneer je wilt.

En een geweldige toevoeging aan dit ophangsysteem is de Botaniq! Een hangende bloempot die door 2 x 1mm perlon draden te bevestigen is aan de rails. Door de draden en het bevestigingssysteem aan de bloempot is de hoogte makkelijk te verstellen én het mechanisme zorgt ervoor dat de pot mooi recht tegen de wand aan hangt. Ik ben gek op groen in huis, dus je kunt je voorstellen dat ik heel blij was deze mooie potten aan mijn interieur toe te kunnen voegen. Na alle planten die ik in huis heb, nu ook meer groen aan de wand!

Dus verander je net als ik regelmatig een en ander in huis, dan herken je vast de blijdschap die ik voel met de toevoeging van Artiteq in huis. Een hele fijne manier om ook de muren steeds anders te kunnen stylen. Voor nu zijn we klaar in de woonkamer, maar de subtiele veranderingen in huis én aan de wand gaan uiteraard gewoon door!

Liefs, Susanne
www.nieuwenhuisinterieur.nl