Back to work

Creëer een energievol kantoor (aan huis) voor na de vakantie Tips & inspiratie

Het einde van de zomer is in zicht en dat betekent dat het tijd is om weer terug naar kantoor te gaan na een welverdiende vakantie. Terugkeren naar je werkplek kan soms wat moeilijk zijn, maar met de juiste inrichting en inspiratie kun je ervoor zorgen dat je (thuis)kantoor een plek wordt waar je energie van krijgt. In deze blogpost delen we verschillende oplossingen en ideeën om jouw kantoor, al dan niet aan huis, energievol in te richten met een Artiteq schilderij ophangsysteem als basis.

1. Organiseer je werkplek en creëer inspiratie

Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust en overzicht. Juist ook voor kantoor en thuiswerkplekken zijn er flexibele en handige oplossingen die je helpen je wanden in te richten. Begin met het opruimen van je bureau en verwijder alle overbodige items. Een nette werkplek bevordert concentratie en productiviteit.

Een werkplek hoort inspiratie te geven, dus voeg elementen toe die jou motiveren. Hang bijvoorbeeld een prikbord op of gebruik de Picture Mouse (magnetische draad) waar je foto’s, quotes of inspirerende afbeeldingen kunt plaatsen. Of investeer in een whiteboard waarop je ideeën kunt schetsen of belangrijke taken kunt noteren. Met de speciale whiteboardset wordt een whiteboard netjes en veilig opgehangen aan de Artiteq schilderij ophangsystemen.

NL thuiswerkplek lijsten ophangen
NL thuiswerkplek rond grijs prikbord

2. Kleuren en planten

Kleur heeft invloed op onze gemoedstoestand, dus kies voor kleuren die energie geven zoals geel of oranje. Voeg planten toe aan je kantoorruimte om de luchtkwaliteit te verbeteren en een frisse sfeer te creëren. Planten hebben ook bewezen stres verlagend te werken. Met de Botaniq hangbloempot of door gebruik te maken van de Loop Maker zijn planten eenvoudig op te hangen aan de muur in combinatie met de Artiteq schilderij ophangsystemen.

NL werkruimte planten en lijsten aan muur

3. Personaliseer je werkplek

Maak van jouw kantoor een plek waar jij je thuis voelt door het toevoegen van persoonlijke elementen zoals foto’s, souvenirs of kunstwerken die jou inspireren. Een persoonlijke touch maakt het werken aangenamer en geeft een gevoel van eigenaarschap. Een werkplek die is aangepast aan persoonlijke smaak en behoeften kan de motivatie en creativiteit stimuleren. Een inspirerende en aangename omgeving kan de geest openen voor nieuwe ideeën en oplossingen. Daarbij is een werkplek ingericht volgens je eigen voorkeuren de productiviteit verhogen. Men werkt vaak efficiënter en geconcentreerder wanneer ze zich op hun gemak voelen in hun omgeving.

Aan de Picture Mouse is het eenvoudig ophangen van persoonlijke familie,- en of vakantiefoto’s dankzij de magnetische functie van deze ophangdraad.

4. Geluidsbeheersing

Een rustige werkomgeving bevordert de concentratie. Maak gebruik van geluiddempende materialen zoals tapijten, gordijnen of akoestische panelen om storende geluiden te verminderen. Dit alles kan helpen om je beter te focussen en de concentratie te verhogen.