NL keuken houten wand kruiden aan muur

5x decoratie ideeën voor aan je keukenmuur

Creëer een gezellige en functionele muur!

Tips & inspiratie

Een keuken is natuurlijk een ruimte die vooral bedoeld is om te koken. Al is het tegenwoordig ook een plek geworden waar mensen graag samenkomen. Daarom is het extra leuk om te koken of samen te komen in een ruimte die leuk en gezellig is ingericht! In deze blog delen we 5 ideeën om je keukenmuren op een creatieve manier in te richten met gebruik van onze schilderij ophangsystemen en bijbehorende accessoires. Naast het creëren van sfeer en gezelligheid, hebben sommige ideeën ook nog eens een praktische functie tijdens het koken.

Om je keukenmuur op een verrassende en dynamische manier in te richten, kun je gebruik maken van een schilderij ophangsysteem. Een schilderij ophangsysteem, zoals de Click Rail, is een flexibel railsysteem dat eenmalig aan de wand gemonteerd wordt. Naast schilderijen en  lijsten zijn er enkele accessoires voor aan het railsysteem om zo je keukenwand leuk in te richten. Hieronder geven we je 3 leuke tips.

1. Botaniq hangbloempot

Met de Botaniq hangbloempot creëer je niet alleen een leuke uitstraling, maar voeg je ook nog eens groen toe aan je keuken. Hang meerdere Botaniq hangbloempotten naast elkaar voor een speels effect. Vul ze met bloemen of planten, of gebruik ze als kruidenpotjes waaruit je tijdens het koken verse kruiden kunt plukken. Zo ziet jouw keuken er niet alleen leuk uit, maar heb je ook altijd de benodigde ingrediënten binnen handbereik!

NL hangbloempot aan de muur in de keuken
NL bloempot gevuld met kruiden aan keukenmuur

2. Bordhanger

Als je meer gaat voor decoratie dan functionaliteit, kun je gebruik maken van een bordhanger. Met deze handige accessoire kun je prachtige sierborden aan de muur hangen. Kies voor borden met een uniek design of ga juist voor een verzameling van verschillende borden in verschillende maten. Door borden op te hangen creëer je direct een artistieke uitstraling in je keuken.

3. Picture Mouse

Wil je je keukenmuur wat persoonlijker maken? Met de Picture Mouse kun je kaarten, foto’s en andere herinneringen op een originele en speelse manier aan je muur ophangen. Hang ze door middel van kleine magneetjes aan het magnetische koord welke je op elke gewenste plek in de rail kunt bevestigen. Zo kun je regelmatig wisselen en nieuwe herinneringen toevoegen. Het is een leuke manier om jouw keukenmuur vol te hangen met mooie momenten en inspiratiebronnen.

NL decoratieve borden aan de wand in de keuken
NL kaartjes aan de keukenmuur aan de picture mouse

Heb je geen schilderij ophangsysteem, de mogelijkheid om deze aan je muur te bevestigen of is de wand waar je wat wenst op te hangen juist laag? We geven je hieronder 2 tips voor welk systeem je dan kunt gebruiken.

4. Info Rail

Wil je graag foto’s, kaartjes, tekeningen of recepten aan je muur hangen? Dan is de Info Rail ideaal voor jou! Schuif de materialen makkelijk in en uit de rail, waardoor je ze ook weer gemakkelijk kunt vervangen voor iets nieuws. Dit geeft jou de vrijheid om regelmatig te variëren en zo steeds een nieuwe sfeer in jouw keuken te creëren. De Info Rail wordt direct met behulp van clips aan de muur gemonteerd.

5. Card Rail

Heb jij minder ruimte in jouw keuken? Gebruik dan de Card Rail om smalle stukken muur praktisch te benutten. Dit verticale presentatiesysteem neemt namelijk weinig ruimte in beslag én is zelf op maat te zagen. Aan beide kanten van de rail kun je bijvoorbeeld foto’s en favoriete recepten schuiven. Daarnaast kun je met kleine magneetjes de recepten of foto’s ook ophangen op de magnetische voorkant van de strip. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in jouw keuken.

Zowel de Info Rail als de Card Rail zijn beide eenvoudig aan de muur te monteren en kunnen op maat gezaagd worden zodat het aan elke gewenste wand past.

NL foto's en tekeningen aan de keukenmuur

Met deze 5 decoratie ideeën kun jij jouw keukenmuur omtoveren tot een ware eyecatcher. Of je nu gaat voor groen met hangbloempotten, een artistieke uitstraling met bordenhangers, een persoonlijke touch met Picture Mouse of juist praktisch gebruik maakt van Info Rail en Card Rail, er is voor ieder wat wils. Dus ga aan de slag en creëer een keuken waarin koken niet alleen functioneel is, maar ook nog eens een feestje wordt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.