Zo hang je Kerstdecoraties op zonder te boren

Kerstversiering ophangen zonder boren

Tips & inspiratie

De gezelligste periode van het jaar is weer aangebroken: Kerst! Het is dus weer tijd om je huis klaar te maken en aan de slag te gaan met kerstdecoraties. Het decoreren voor deze feestdagen is altijd een bijzonder moment. Maak het, naast het opzetten van een kerstboom, nóg gezelliger met kerstdecoraties zoals lichtjes, slingers, kerstkransen, kerststerren en lijsten aan de muur. Want wist je dat kerstversiering ons een gelukkig gevoel geeft? Maar hoe kun je al deze kerstdecoraties veilig ophangen zonder je muren te beschadigen en steeds gaten te moeten boren? In deze blog lees je handige tips hoe je dit kunt doen zonder te boren.

NL neonlamp met kersttekst aan muur boven bed
NL bamboewaaiers als kerstdecoratie aan de muur boven bank
NL tak versierd met kerstdecoraties boven eettafel

GEBRUIK EEN OPHANGSYSTEEM OM KERSTDECORATIES OP TE HANGEN

Wanneer je graag kerstdecoraties wilt ophangen zonder je muren te beschadigen bieden onze schilderij ophangsystemen een perfecte uitkomst. Vooral wanneer je tijdelijk iets wilt ophangen, wat we met Kerst natuurlijk allemaal massaal doen. Hang je kerstdecoraties daarom op met een schilderij ophangsysteem, zoals bijvoorbeeld de Click Rail, en blijf zo ook nog eens flexibel tijdens het versieren. Een schilderij ophangsysteem bestaat uit een: rail, ophangdraad en ophanghaak. Je kunt er echt alles aan hangen, van groot naar kleine en van licht naar zware decoraties!

MAAK EEN WANDCOLLAGE MET KERSTPOSTERS AAN DE MUUR

Je kunt het schilderij ophangsysteem gebruiken om diverse lijsten, gevuld met Kerst posters, met elkaar te mixen. Creëer op deze manier een speelse wand. Ondanks de verschillende soorten inhoud zorg je voor een samengesmolten patroon door ze bij elkaar op te hangen. Hierdoor krijg je een “moderne” look in combinatie met een Kerstige inhoud. Je kunt eindeloos variëren in formaten. Heb je liever een strakke wand in plaats van een speelse wand? Pak dan lijsten die allemaal even groot zijn en creëer een perfect uitgelijnde wandcollage.

NL gallarywall aan de muur met kerstposters boven dressoir in woonkamer
NL gallarywall aan de muur met kerstposters

HANG KERST WANDDOEKEN AAN DE MUUR

Een schilderij ophangsysteem kan grote wandobjecten dragen zoals bijvoorbeeld wandkleden. Als er iets een echte blikvanger in het interieur is, is dat wel een groot wanddoek aan de muur. Er zijn andere opties om deze op te hangen, zoals o.a. met schroeven, spijkers, zelfklevende strips. Alleen beschadig je je muren hier (blijvend) mee. Hang daarom het wandkleed met ophangdraden en- haken in het schilderij ophangsysteem. Zo verander je na Kerst ook weer makkelijk van wanddecoraties.

NL wandkleed met kerstboom afbeelding aan de muur boven eettafel
NL wandkleed met abstracte kerstboom aan de muur boven bed

GEBRUIK EEN TWISTER HOOK OM KERSTDECORATIES OP TE HANGEN

De Twister Hook gebruik je in combinatie met een ophangsysteem. Deze Twister Hook vervangt in zijn geheel de standaard ophangdraad en haak. Je klikt deze haak eenvoudig in de rail en verplaatst het naar elke gewenste plek in de rail. Gebruik deze haak bijvoorbeeld wanneer je decoraties hebt waaraan al een draad aan zit, zoals bijvoorbeeld een licht- of kerstslinger of kerststerren. Hier zie je hoe @lieks_home en @el_kedageenfeestje mooie kerststerren hebben opgehangen  in hun woonkamer met de Twister Hooks.

NL kerstdecoratie aan haak in ophangsysteem
NL kerststerren aan de muur boven dressoir
NL kerststerren aan de muur boven bank in woonkamer

GEBRUIK DE LOOP MAKER OM KERSTDECORATIES OP TE HANGEN

Ook de Loop Maker gebruik je in combinatie met een schilderij ophangsysteem. Je kunt de Loop Maker goed gebruiken wanneer je kerstdecoraties ophangt waarbij je geen gebruik kan maken van een ophanghaak. Je maakt met de Loop Maker eenvoudig een lus waarmee je je kerstdecoratiestuk ophangt. Wanneer je geen traditionele kerstboom wilt kun je een alternatieve kerstboom maken van hout. Zo kun je bijvoorbeeld een kerstboom een de muur hangen van pallet hout. Het voordeel hiervan is dat deze kerstboom geen verzorging nodig heft en je hem zo creatief kunt maken als je wilt! Of je hangt kerstkransen op met de Loop Maker zoals @Lieks_home heeft gedaan in haar slaapkamer.

NL ingezoomde foto kerstkrans met lus om op te hangen
NL kerstkrans met lus aan ophangsysteem gehangen boven bed in slaapkamer
NL kersboom van pallethout aan de muur met lamjes boven eettafel

GEBRUIK DE PICTURE MOUSE OM KERSTDECORATIES OP TE HANGEN

De Picture Mouse, die je makkelijk in het ophangsysteem hangt, is een magnetisch koord waaraan je kerstkaarten kunt ophangen met magneetjes. Je kunt kiezen uit transparante Picture Clips, kleine ronde magneetjes of magneetjes in de vorm van een muisje (wit of gekleurd). Hoe leuk om al die kerstkaarten die je ontvangt op een speelse en originele manier op te hangen. Ook foto’s of kaartjes met kerstprints zijn leuk om erbij op te hangen. Dit koord neemt weinig ruimte in beslag, dus is ook perfect te gebruiken bij kleinere stukken muur, zoals net naast de kerstboom.

NL kerstboom met kerstkaarten
NL groene kerstkaart aan ophangkoord aan de muur
NL blauwe kerstkaart aan ophangkoord aan de muur

Ben je er klaar voor?

Hopelijk heb je met bovenstaande tips genoeg inspiratie opgedaan om je huis nóg warmer en gezelliger te maken tijdens de feestdagen zonder je muren te beschadigen. Wanneer de feestdagen voorbij zijn is het eenvoudig om weer wisselen van je decoraties met onze  ophangsystemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.