Inspiratie voor kerstdecoraties aan de muur zonder te boren

Deze blog staat vol ideeën voor kerstdecoraties!

Tips & inspiratie

Tijdens de donkere winterse feestdagen brengen we vaak een warme en gezellige sfeer in huis d.m.v. kerstverlichting, een mooi versierde kerstboom en heel veel kerstdecoraties. Wist je dat het ophangen van kerstdecoratie vrolijke herinneringen uit onze kindertijd bij ons oproept? Het vormt houvast en het roept nostalgie op waardoor we ons gelukkiger voelen. Een hele goede reden dus om lekker veel kerstdecoraties op te hangen! In deze blog laten verschillende interieurstylisten zien hoe zij een warm en gezellig huis hebben gecreëerd tijdens de feestdagen. Lees snel verder en bekijk de leukste ideeën voor een gezellig kerst en geniet mee met hun creativiteit!

Kerstdecoraties veilig en flexibel ophangen

Hang al jouw kerstdecoraties veilig aan de muur met een schilderij ophangsysteem. Zo hoef je niet steeds gaten in je muren te boren en kun je wisselen van decoraties zo vaak je maar wilt. Verander met alle feestdagen en seizoenen mee. Wanneer je graag flexibel wilt blijven bij het ophangen en verwisselen van jouw decoraties, is bijvoorbeeld het Click Rail ophangsysteem een perfecte uitkomst! Deze rail combineer je vervolgens met onze ophangdraden en -haken. In de blog ‘zo hang je kerstdecoraties veilig op’ geven we een aantal tips hoe je met een ophangsysteem je kerstdecoraties kunt ophangen zonder te boren.

NL lijsten aan een beige muur
Nl kerstkrans opgehanden aan perlondraad aan de muur
NL kerstslinger opgehangen aan muur met tiwister hooks

Kerstslinger, kerstkrans en lijsten ophangen zonder boren

Angelique, van @lieks_home, heeft in haar woonkamer een warme kerstsfeer gecreëerd door een Merry Christmas slinger en een witte papieren ster bij de kerstboom op te hangen. Vaak wordt er gekozen om decoraties op te hangen met onze doorzichtige perlon draden, maar het groene en rode draad staat nu juist super leuk en erg kerstig! Deze slinger hangt aan een aantal Twister Hooks. In de slaapkamers heeft ze ook kerstdecoraties opgehangen. Op de ouderslaapkamer hangt een kerstkrans boven het bed en op de kinderkamer is een schattig kersthoekje gemaakt met een lichtslinger, twee lijstjes gevuld met kerstposters en een mini kerstboom.

NL kerstslinger en ster aan roze muur in woonkamer
NL kerstkrans boven bed in slaapkamer
NL lijsten met kerstposters aan beige muur in kinderkamer

Lichtslingers, kerstster en siertakken ophangen zonder boren

Rowena, van @rohouseproud, is zelf creatief aan de slag gegaan om leuke DIY kerstdecoraties te maken om op te hangen. Ze heeft bijvoorbeeld een lichtslinger gecombineerd met een gouden kartonnen kerstster en parelkoorden. Deze heeft ze opgehangen met Twister Hooks in de Click rail. Ook maakt ze gebruik van natuurlijke materialen, zo heeft ze een siertak gevuld met dennenappels. De lampjes door de tak heen zorgen voor een extra warme sfeer. Bij haar zithoek heeft ze een warm gezellig plekje gemaakt met een kerstkrans en een super toffe gouden DIY spiegel van glasmozaïek! Aan de kerstkrans heeft ze een extra creatieve twist gegeven door middel van parelkoorden.

NL lichsnoer en kerstster aan muur boven eettafel
NL siertakken gevuld met lampjes en dennenappels boven eettafel
NL kerstkrans en spiegel boven bank in woonkamer

Kerst wandkleed en winter schilderij ophangen zonder boren

Lisanne, van @lisannevandeklift, heeft elk jaar weer iets anders moois boven de bank hangen tijdens kerst. Een super tof wandkleed met een kerstboom erop afgebeeld. Met dit wandkleed ben je ook nog eens duurzaam bezig! En voor wie geen echte kerstboom in huis wilt, maar toch de kerstsfeer binnen wilt halen, is dit het perfecte item. Daarnaast kun je ook een grote metalen ster ophangen of een mooi groot doek met een winter afbeelding om de winterse sfeer naar binnen te halen.

NL wandkleed met kerstboom aan muur boven bank in woonkamer
NL lichtster aan muur boven bank in woonkamer
NL groot winterschilderij aan de muur boven de bank in woonkamer

Kerstboom van pallethout en lichtgevende kerstster ophangen zonder boren

Jantina, van @jan10aa, heeft verschillende soorten kerstdecoraties aan het Click Rail ophangsysteem gehangen door het hele huis. In elke ruimte hangt wel iets gezelligs! Boven de eettafel een kerstboom van pallethout gevuld met lampjes. Dit kan een leuk alternatief zijn of juist als extra kerstversiering erbij. En in de kinderkamers kan natuurlijk geen kerstversiering ontbreken. De kinderkamer is een persoonlijke en eigen plek waar een kind graag tijd doorbrengt. Je kunt bijvoorbeeld een mini kerstboom neerzetten, maar het is ook leuk en gezellig op een lichtgevende kerstster op te hangen zoals Jantina hier heeft gedaan!

NL houten kerstboom aan de muur boven eettafel
NL papieren kerstster aan de keukenmuur
NL lichtgevende kerstster aan de muur in kinderkamer

Japanse kerst waaiers ophangen zonder boren

Bij Saskia, van @christmaholic, hangen er mooie grote Japanse waaiers aan de muur in de woonkamer. Dit is een prachtig natuurproduct dat bestaat uit hand gevlochten bamboehout. Het brengt een authentieke charme en natuurlijke zachtheid in je woonkamer. Wist je dat deze Japanse bamboewaaiers ook een symbolische betekenis hebben? Ze worden beschouwd als een teken van gastvrijheid en vriendschap. Daarnaast symboliseren ze een lange en gezonde levensduur voor degene die hem ter geschenk ontvang.

NL bamboewaaiers als kerstdecoratie aan de muur boven bank
NL bamboewaaiers als kerstdecoratie aan de muur boven bank
NL bamboewaaiers als kerstdecoratie aan de muur boven bank

Hang thuis zelf kerstdecoraties aan de muur

Hopelijk kun je ben bovenstaande inspiratie nu zelf thuis aan de slag om je woning om te toveren tot een warme en gezellige kerstsfeer! Wil je meer weten over ons Click Rail ophangsysteem, ophangdraden en- haken zodat je al je wanddecoraties kunt ophangen zonder je muren te beschadigen? Hieronder de drie producten die het meeste worden gebruikt door bovenstaande interieurstylisten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.