Breng het voorjaar in huis met deze 7 lentedecoratie tips

Creëer een vrolijke en frisse wand bij jou thuis! Tips & inspiratie

De zon gaat steeds meer schijnen en er groeien allemaal mooie narcissen en tulpen om ons heen: HET IS LENTE! En daarmee beginnen natuurlijk meteen die heerlijke voorjaarskriebels. Die kriebels die ervoor zorgen dat je spontaan zin krijgt om de inrichting thuis grondig te veranderen. Die winterachtige sfeer kan nu wel een opfleurbeurt gebruiken! Ga met een frisse lentebries door je interieur en mix & match accessoires met vrolijke frisse kleuren. Met de ophangsystemen van Artiteq kun je je muur makkelijk en veilig omtoveren tot een fris en vrolijk lentedecor. In deze blog geven we 7 tips hoe je met verschillende interieurtrends het voorjaar in huis haalt. Laat je inspireren en breng de lentekriebels naar binnen!

INTERIEURTREND: NATUURLIJKE MATERIALEN IN JE INTERIEUR

Ben jij ook zo’n groot fan van accessoires gemaakt van riet of rotan? Dan is deze trend echt iets voor jou. Haal namelijk de warmte van de natuur naar binnen en combineer dit met frisse tinten. Hierdoor wordt je interieur rustig, zacht maar ook erg sfeervol. Combineer dit met frisse kleuren om het helemaal lente-proof te maken!

TIP 1. Hang decoraties aan de muur van hout, riet, rotan en katoen

Breng een natuurlijke sfeer in je interieur met natuurlijke materialen. Naast dat ze een stijlvol en rustig gevoel creëren, zijn deze materialen ook nog eens duurzaam. Dan ben je niet alleen creatief maar ook nog eens bewust bezig! Gebruik natuurlijke materialen als riet, hout, rotan en bamboe. Hang bijvoorbeeld houten wandpanelen met prints aan je muur of wandschijven van riet, waaiers van bamboe, spiegels van rotan noem maar op! Je kunt ook wandkleden ophangen gemaakt van 100% katoen, jute of zeegras. Om dan goed in de lentesferen te blijven kies je voor vrolijke bloemenprints of abstracte aarde tinten.

NL houten paneel aan de wand met print
NL ronde van riet aan muur boven bank
NL Wanddecoratie van katoen aan de muur

TIP 2. Hang decoraties aan de muur met pluimen, veren en droogbloemen

Hang elementen uit de natuur op aan je muur om de puur- en zachtheid van de natuur uit te stralen. Gebruik hiervoor producten die de natuur ons geeft, zoals pluimen, pampasgras en veren. Deze zijn ook verkrijgbaar in allerlei verschillende frisse lentekleuren. Mix en match ze vervolgens met elkaar en stop ze in verschillende kleine vaasjes of fotolijstjes. Je kunt kleine vaasjes, in combinatie met een van onze schilderij ophangsystemen), ophangen met de Loop Maker

TIP 3. Hang decoraties aan de muur van klei en keramiek

Ook het gebruik van ronde en organische vormen, die doen denken aan voorwerpen en elementen uit de natuur, passen goed binnen de natuurlijke lentesferen. Kies voor accessoires in organische vormen en van natuurlijke materialen zoals klei en keramiek. Het is leuk om wandbordjes of tegeltjes op te hangen met vrolijke kleuren en prints van bloemen, planten en dieren.

NL droogbloemen in lijsten aan de muur boven eettafel
NL bordjes van keramiek met vogel prints
NL tegeltjes met vrolijke kleuren aan de muur

INTERIEURTREND: PASTELKLEUREN IN JE INTERIEUR

In de lente van 2024 zijn pasteltinten opnieuw erg populair in onze interieurs. Elk jaar keren ze weer terug in de woontrends. Weg dus met die donkere winterse kleuren en gebruik vrolijke kleuren zoals oud roze, mintgroen of lila paars om je interieur een frisse update te geven. Ze representeren de vrolijkheid van fleurige bloemen en fluitende vogeltjes. Pastelkleuren kun je heel makkelijk met elkaar combineren. Je kunt ze bijvoorbeeld terug laten komen in kandelaren, kussens, kaarsen, vazen maar ook in decoraties voor aan je muur. Denk aan lijsten gevuld met posters in pastel kleuren of vrolijke lente prints.

TIP 4. Hang posters aan de muur met pastelkleuren

Lichte en frisse kleuren zijn een must wanneer je de lente naar binnen haalt. We krijgen steeds meer zin in die lange lichte dagen en dat mag teruggezien worden in je interieur! Je kunt verschillende soorten posters en pastelkleuren met elkaar combineren om een extra fris effect te creëren. Extra tip, combineer de pastelkleuren met speelse (lente) prints zoals bloemen, geometrische vormen om je interieur een extra levendige uitstraling te geven.

NL gekleurde lijsten aan de muur boven eettafel
NL grote poster met bloemenprint aan de muur
NL gekleurde lijsten aan de muur boven tv meubel

TIP 5. Hang posters aan de muur met lente prints

Posters kunnen allerlei verschillende soorten prints en designs bevatten die je het ultieme lentegevoel geven. Gebruik frisse kleuren en pints om die levendige lentevibe bij jou thuis te creëren. Je kunt verschillende lijsten gebruiken om een kleurrijke gallery wall te maken, of wat dacht je juist van een grote eyecatcher aan de muur? Er zijn oneindig veel posterprints die je kunt gebruiken om de lente naar binnen te halen, posters met:
♡  Posters met abstracte en moderne designs met fleurige, frisse of zachte tinten
♡  Posters met natuurlijke vormen van bloemen, planten, bomen en dieren
♡  Posters met teksten en quotes over de lente

NL lijsten gevuld met frisse felle kleuren boven dressoir
NL poster met dierenprint aan muur boven eettafel
NL houten lijsten aan de muur met lente prints

INTERIEURTREND: HAAL DE NATUUR NAAR BINNEN

Naast natuurlijke materialen en pastelkleuren, haal je door middel van deze trend de natuur naar binnen met bloemen en planten. Hiermee haal je letterlijk het voorjaar binnen. Je kunt er niet genoeg van in huis halen, want niets is zo lekker als de geur van verse bloemen! Naast dat ze zorgen voor sfeer en een gezonde atmosfeer in huis, breng je hiermee letterlijk de natuur, en dus de lente, in huis.

TIP 6. Hang planten aan de muur in een bloempot

Zet de bloemen en planten in de schijnwerpers voor een vleugje natuurlijke frisheid in huis. Je kunt ze op verschillende manieren aan je muur ophangen. Hang de plantjes en bloemen bijvoorbeeld op met de Botaniq hangbloempot. Dit is een bloempot met zachte ronde vormen en verkrijgbaar in de kleuren wit en groen.  Ook heel leuk, @Prachtig88 heeft de witte Botaniq’s geverfd in een oranje kleur. Combineer meerdere potten met elkaar voor een speels effect. Gebruik lenteplantjes zoals de Spathiphyllum en de Anthurium of bloemen zoals sneeuwvlokjes en krokussen om de bloempotten mee te vullen.

Tip 7: Hang bloemen aan de muur in vaasjes

Tulpen kunnen niet gemist worden wanneer je de lente in huis wilt halen. Het is de ultieme voorjaarsbloem! Tulpen zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en kleuren, alleen al in de kleuren geel, roze, oranje, rood en paars. Je kunt ze in kleine vaasjes met onze Loop Maker aan de muur ophangen. Naast tulpen kun je ook vaasjes vullen met andere vrolijke bloemen of lentetakken zoals magnolia’s en bloesems.

NL Tulpen op de voorgrond met Botaniq hangplanten
NL tulpen in vaasjes aan de muur
NL bloem in vaas aan de muur

HAAL HET VOORJAAR IN HUIS MET ONZE TIPS

We hebben in deze blog een aantal tips gegeven om met verschillende accessoires zelf het voorjaar in huis te brengen. Met nieuwe wanddecoratie breng je een compleet nieuw leven aan jouw wanden. Je gehele woonkamer zal gelijk anders ogen en de lente uitstralen! Zo kun je buiten én binnen genieten van de lente. Mocht je er na deze tips nog niet helemaal uitkomen, wij werken samen met een aantal interieurstylisten die genoeg inspiratie laten zien op hun Instagram pagina. Spiek even bij @Missterieur@Casa_mi_su@Huisjeboompjeliefde@Prachtig88 en @Lieks_home op de pagina.

NL hangbloempotten gevuld met bloemen aan de muur
NL lijsten met pastelkleuren aan de muur boven eettafel
NL Hangbloempot gevuld met plantjes