NL monteren schilderij ophangsysteem

4 montage tips

Vier handige tips voor het monteren van een Artiteq Schilderij Ophangsysteem

Tips & inspiratie

Ben je weer toe aan nieuwe decoratie aan de muur? En wil je moeiteloos je nieuwe schilderijen ophangen met Artiteq? Volg deze vier eenvoudige tips om het proces van het monteren van het schilderij ophangsysteem, soepel te laten verlopen.

Het ophangen van schilderijen is niet altijd zo makkelijk als het lijkt! Vooral als je een strakke presentatie wil laten zien, zonder je muur te beschadigen. Gelukkig is daar Artiteq, dat zijn wij… En wij bieden een groot scala aan handige ophangsystemen die het proces van het ophangen van schilderijen een stuk makkelijker maken! In deze blog geven we je vier handige tips voor het monteren van Artiteq schilderij ophangsystemen:

1. Kies het juiste systeem

Voordat je begint met monteren, is het essentieel om het juiste ophangsysteem te kiezen voor jouw specifieke behoeften. Artiteq biedt verschillende soorten ophangsystemen zoals de Click Rail, die aan de wand wordt gemonteerd. Maar Artiteq biedt ook ophangsystemen die aan de muur gemonteerd worden, zoals de Up Rail. Daarnaast zijn er tal aan verschillende draden en haken waarmee je jouw schilderijen aan het ophangsysteem kan hangen. Denk bij het kiezen van je systeem aan factoren zoals het gewicht en de grootte van je schilderijen, de stijl van je interieur en de gewenste flexibiliteit bij het verplaatsen van je kunstwerken.
Benieuwd naar de systemen die we aanbieden? Bekijk deze pagina voor alle informatie over onze producten.

2. Kies de juiste locatie

Nog een stap voordat je begint aan het daadwerkelijke monteren van schilderij ophangsysteem is het kiezen van de juiste locatie voor je schilderijen. Overweeg factoren zoals de hoogte van de muur, de verlichting in de ruimte en de afstand tot andere kunstwerken of meubels. Probeer een plek te vinden die zowel visueel aantrekkelijk is als functioneel. Met Artiteq’s flexibele ophangsystemen kun je makkelijk de positie van je schilderijen aanpassen, dus wees niet bang om te experimenteren met verschillende opstellingen.

NL montage schilderij ophangsysteem
NL montage schilderij ophangsysteem
NL schilderij rails schilderen

3. Gebruik de juiste gereedschappen

Tijd om te monteren! Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen bij de hand hebt. Voor de meeste Artiteq ophangsystemen heb je een boor, schroeven (meegeleverd bij het systeem) en een waterpas. Zorg ervoor dat je de juiste maat boor gebruikt voor het type muur waarop je gaat monteren (bijvoorbeeld beton, gipsplaat of hout). Een waterpas is essentieel om ervoor te zorgen dat je schilderijen recht hangen. Door het gebruik van de juiste gereedschappen zorg je ervoor dat je ophangsystemen stevig en veilig hangen!

4. Volg de montage-instructies nauwkeurig

Artiteq biedt gedetailleerde montage-instructies voor al hun ophangsystemen. Het is belangrijk om deze instructies nauwkeurig te volgen om ervoor te zorgen dat je schilderijen veilig worden opgehangen. Begin met het markeren van de locatie van de bevestigingspunten op de muur met behulp van een potlood. Boor vervolgens gaten op de gemarkeerde punten en bevestig de rails of haken met behulp van de meegeleverde schroeven. Controleer ten slotte of alles stevig bevestigd is, voordat je je schilderijen ophangt.

Wij adviseren om onze systemen over de lengte van de hele muur te hangen. Op deze manier valt de rails zo min mogelijk op, en dat is wat je wil! Toch? Dan hebben we nog een kleine tip bij het monteren van je ophangsysteem. Schilder de rails in dezelfde kleur als de muur. Op deze manier valt de rails weg in de muur en is hij nog minder zichtbaar! Let op, alleen de rails in de kleur Primer Wit zijn overschilderbaar.

Nu je systeem stevig hangt, is het tijd om de schilderijen op te hangen. Kies de juiste draden en haken en zo hang je jouw favoriete schilderijen op aan de muur.

Met deze vier eenvoudige tips wordt het monteren van Artiteq schilderij ophangsystemen een fluitje van een cent. Geniet van het gemak en de flexibiliteit van je nieuwe ophangoplossingen terwijl je je schilderijen op een professionele en stijlvolle manier presenteert. Veel plezier met het ophangen van je nieuwe aanwinsten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.