NL monteren schilderij ophangsysteem

3 montage tips

3 handige montage tips voor een schilderij ophangsysteem Tips & inspiratie

Heb je gekozen om een schilderij ophangsysteem te gebruiken voor het ophangen van je lijsten, schilderijen en overige wanddecoraties? Lees hier 3 montage tips die goed van pas zullen komen!

1. Over de gehele lengte van je muur

Een schilderij ophangsysteem is handig maar eigenlijk wil je deze zo min mogelijk zien. Toch? Heb je de gewenste muur gekozen waar je gebruik wil maken van een schilderij ophangsysteem? Monteer de rail dan over de gehele lengte van die muur. Op die manier valt deze minder op.

2. Plafond aansluitend

Monteer het schilderij ophangsysteem plafond aansluitend. Dat wil zeggen dat de rail aan de muur tegen het plafond aansluit. Wand en plafond worden een geheel en de rail valt daardoor ook minder op.

3. Schilder in dezelfde kleur als muur / plafond

Heb je een bepaalde kleur op je muur geschilderd? Schilder de rail dan mee in dezelfde kleur als je muur. Of kies ervoor om de rail in dezelfde kleur te houden als je plafond. Door de rail mee te schilderen in de kleur van je muur of plafond valt deze minder op.

Alleen onze White Primer (RAL9016) versies zijn overschilderbaar.

NL montage schilderij ophangsysteem
NL montage schilderij ophangsysteem
NL schilderij rails schilderen

Heb je nog meer bruikbare tips nodig?

Lees hier onze tips over hoe je een schilderij ophangsysteem monteert  of wat je kunt doen om het kantelen van lijsten te beperken.