NL header beeld bij blog over hoe je makkelijk lijsten ophangt

Makkelijk lijsten ophangen

Lijsten ophangen als wanddecoratie met de flexibele ophangsystemen van Artiteq

Tips & inspiratie

Het decoreren van je muren met een gezellige Gallery Wall of met een aantal mooie lijsten? Wat je ook aan je muur hangt, het is de perfecte manier om je huis persoonlijkheid en stijl te geven. Maar hoe begin je eraan? Gelukkig hebben wij bij Artiteq een tal aan oplossingen bedacht, om het ophangen van jouw kunstwerken zo makkelijk mogelijk te maken! Met onze innovatieve ophangsystemen wordt het ophangen van lijsten een fluitje van een cent. In deze blog delen we een aantal tips en tricks voor het makkelijk ophangen van lijsten aan je muur met Artiteq.

Kies het juiste ophangsysteem

Het begint allemaal bij het uitkiezen van het juiste ophangsysteem. Wij helpen je kiezen welk systeem het beste bij jou en jouw huis past! Afhankelijk van de stijl van je interieur maar ook de wensen voor het ophangen, bepaal je welke schilderij ophangsysteem het beste bij je past. Bij Artiteq bieden we verschillende soorten ophangsystemen, zoals de Click Rail, de Contour Rail, de Deco Rail en de Up Rail.

Click Rail
Wil je dat je ophangsysteem niet goed zichtbaar is en blend in je interieur? Kies dan voor de Click Rail. De Click Rail is een strak en tijdloos flexibel ophangsysteem dat eenmalig aan de wand gemonteerd wordt. Doordat je de rail tegen het plafond aan monteert, wordt het bijna onzichtbaar. Al helemaal als je kiest voor de white primer variant. Deze variant van de Click Rail is namelijk overschilderbaar! Verf hem dus in dezelfde kleur als je wand en zie hoe hij in je interieur op gaat!

NL romantische eettafel setting met liefdes posters aan de Click Rail van Artiteq
NL close up beeld van de Click Rail van Artiteq
NL organische vormen in het interieur met organische spiegels opgehangen aan het Click Rail schilderij ophangsysteem van Artiteq

Contour Rail
Ons motto voor de Contour Rail is: “less rail, more art”! Wil je zoveel mogelijk aandacht geven aan jouw kunstwerken? Dan is de Contour Rail de juiste rail voor jou. De Contour Rail is de slanke dame onder de railsystemen en wordt op 15mm vanaf het plafond gemonteerd. Naast een aluminium versie van de rail, bestaat er ook een witte uitvoering. Net als bij de Click Rail, is ook de witte variant van de Contour Rail overschilderbaar.

NL schilderij aan de Contour Rail van Artiteq
NL close up van de Contour Rail van Artiteq
Nl schilderij aan de Contour Rail van Artiteq

Deco Rail
Heb jij een mooi oud grachtenpand of een prachtig herenhuis? Dan past de Deco Rail waarschijnlijk perfect in jouw huis! De Deco Rail is namelijk verstopt achter een kroonlijst (naar keuze). De kroonlijst geeft de Deco Rail een charmante look. Ook de Deco Rail is voorzien van een primer coating, waardoor hij overschilderbaar is. Een extra dimensie toevoegen aan de Deco Rail? Kies dan voor de Deco Rail LED!

NL Deco Rail met meisje met de parel
NL close up van de Deco Rail van Artiteq
NL roze schilderij aan de Deco Rail van Artiteq

Up Rail
Heb je een huurwoning waarbij het niet mogelijk is om in de muur te boren? Dan is de Up Rail iets voor jou! De Up Rail wordt met behulp van clips stevig bevestigd aan het plafond en de ronde vorm van de rail vult de ruimte tussen de wand en het plafond. Door de ophangdraden in de rail te schuiven of klikken kunnen de wanden flexibel en zonder beschadigingen aan de wand, worden ingericht. Dat betekent, eindeloos wisselen en verplaatsen van de wanddecoraties dus! En dat zonder in je muur te boren.

NL kleurrijke woonkamer met een lijst opgehangen aan de Up Rail van Artiteq
NL close up van de Up Rail van Artiteq
NL kleurrijke lijsten hangen aan de Up Rail van Artiteq

Creatief met composities

Een van de grootste voordelen alle ophangsystemen van Artiteq is de flexibiliteit om je composities makkelijk aan te passen. Experimenteer met verschillende lay-outs en hoogtes totdat je de perfecte look voor je ruimte hebt bereikt.

Ben je de eerste set-up weer beu? Geen probleem! Althans, met Artiteq is dat geen probleem. Welk ophangsysteem je ook kiest, je verandert je set-up makkelijk, snel en zo vaak als je wil. Op deze manier zorg je ervoor dat je ruimte altijd fris, inspirerend en bij de tijd blijft!

NL roze muur met lijsten als gallery wall opgehangen aan het flexibele ophangsysteem van Artiteq
NL gallery wall in de woonkamer van pastel tinten
NL man die lijsten ophangt aan een Artiteq schilderij ophangysteem

Tips voor het ophangen van lijsten in bijzondere situaties

Niet ieder huis is hetzelfde, en dat snappen wij bij Artiteq. Misschien is de muur waaraan je jouw lijsten op wil hangen wel schuin? Of woon je in een huurhuis waar je helemaal niet in de muur mag boren. Gelukkig zijn er handige tips en trucs die het proces makkelijker maken. Voor diegenen die liever niet boren, heeft Artiteq innovatieve oplossingen bedacht. Lees hier meer over het ophangen van wanddecoraties zonder in de muur te boren.

En wat als je te maken hebt met een schuine wand? Overweeg om verstelbare ophangsystemen te gebruiken die zich aanpassen aan de hoek van de muur, waardoor je schilderijen en foto’s perfect recht blijven hangen. Lees hier hoe je Artiteq ophangsystemen kan gebruiken bij een schuine wand.

Geniet van je gepersonaliseerde ruimte

Met je lijsten veilig opgehangen aan de muur met de Artiteq ophangsystemen, kun je nu genieten van je gepersonaliseerde ruimte. Of je nu voor die galerijwand gaat, een enkel kunstwerk uit wil lichten of foto’s van dierbare momenten en herinneringen wil tentoonstellen, Artiteq maakt het makkelijk en stijlvol!

Kortom, het ophangen van lijsten aan je muur hoeft geen ingewikkelde taak te zijn. Met Artiteq schilderij ophangsystemen kun je moeiteloos een professionele uitstraling creëren en je huis transformeren in een persoonlijke galerij. Ga aan de slag en ontdek het gemak van het ophangen van lijsten met Artiteq.

NL lijsten aan de muur als gallery wall
NL hangplanten en lijst met een poster aan de wand
NL woonkamer met meerdere lijsten en kunstwerken aan de wand

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.