Hoe monteer ik een schilderij ophangsysteem?

Montage van een Artiteq schilderij ophangsysteem in 5 stappen

De keuze voor het gebruik van een Artiteq schilderij ophangsysteem is gemaakt. Een keuze die straks veel flexibiliteit en creativiteit biedt en tegelijk duurzaam is voor het behoud van de muren. Als het gekozen Artiteq schilderij ophangsysteem binnen is kan de montage beginnen. Afhankelijk van het type Artiteq schilderij ophangsysteem dat gekozen is, kan de montage op details afwijken van wat hier weergegeven wordt. Het Artiteq schilderij ophangsysteem Click Rail wordt hier gebruikt. Kijk altijd naar de bijgeleverde montage handleiding van het desbetreffende Artiteq schilderij ophangsysteem.

montage _tips _artiteq_schilderij_ophangsysteem
montage_schilderij_ophangsysteem_artiteq

1. Bepaal het aantal benodigde meters

Voordat het gewenste schilderij ophangsysteem besteld wordt is het goed om te bepalen aan welke muur het Artiteq schilderij ophangsysteem komt. Meet vooraf goed de lengte van de muur. De Artiteq rails hebben standaard een lengte van 200 cm*. Voorbeeld, indien 15 meter nodig is, wordt 16 meter besteld. Bij meerdere verspringingen of hoeken is het aan te raden om wat extra meters te bestellen. Er is kans op reststukken doordat er meer op maat gezaagd moet worden.

* Artiteq beschikt tevens over een rail van 300 cm. Deze worden vaak gebruikt bij projecten.

montage_schilderij_ophangsysteem_artiteq

2. Schilder de rail

Zowel de rail als de eindkappen en hoekverbinders kunnen worden overschilderd. Het mooiste resultaat is om vooraf (voor montage) de rail in de gewenste kleur te schilderen als ook de eindkappen en eventuele hoekverbinders.

Alleen de White Primer (RAL9016) versies van onze ophangsystemen kunnen in een andere kleur geschilderd worden.

montage_schilderij_ophangsysteem_artiteq

3. Bevestiging van de Click&Connect clips

Het Click Rail ophangsysteem wordt door middel van Click&Connect clips aan de muur bevestigd. In het montagezakje worden voldoende Click&Connect clips, schroeven en universele pluggen (geschikt voor vrijwel alle wanden) meegeleverd om het schilderij ophangsysteem op te kunnen hangen.

De Click&Connect clips worden om de 40cm op de muur bevestigd met plug en schroef. Het systeem wordt meestal plafond aansluitend gemonteerd.

montage_schilderij_ophangsysteem_artiteq
montage_schilderij_ophangsysteem_artiteq

Lees ook deze 3 handige montage tips