NL hoe monteer je een schilderij ophangsysteem

Hoe monteer ik een schilderij ophangsysteem?

Montage van een Artiteq schilderij ophangsysteem in 5 stappen Tips & inspiratie

De keuze voor het gebruik van een Artiteq schilderij ophangsysteem is gemaakt. Een keuze die straks veel flexibiliteit en creativiteit biedt en tegelijk duurzaam is voor het behoud van de muren. Als het gekozen Artiteq schilderij ophangsysteem binnen is kan de montage beginnen. Afhankelijk van het type Artiteq schilderij ophangsysteem dat gekozen is, kan de montage op details afwijken van wat hier weergegeven wordt. Het Artiteq schilderij ophangsysteem Click Rail wordt hier gebruikt. Kijk altijd naar de bijgeleverde montage handleiding van het desbetreffende Artiteq schilderij ophangsysteem.

1. Bepaal het aantal benodigde meters

Voordat het gewenste schilderij ophangsysteem besteld wordt is het goed om te bepalen aan welke muur het Artiteq schilderij ophangsysteem komt. Meet vooraf goed de lengte van de muur. De Artiteq rails hebben standaard een lengte van 200 cm*. Voorbeeld, indien 15 meter nodig is, wordt 16 meter besteld. Bij meerdere verspringingen of hoeken is het aan te raden om wat extra meters te bestellen. Er is kans op reststukken doordat er meer op maat gezaagd moet worden.

* Artiteq beschikt tevens over een rail van 300 cm. Deze worden vaak gebruikt bij projecten.

montage_schilderij_ophangsysteem_artiteq

2. Schilder de rail

Zowel de rail als de eindkappen en hoekverbinders kunnen worden overschilderd. Het mooiste resultaat is om vooraf (voor montage) de rail in de gewenste kleur te schilderen als ook de eindkappen en eventuele hoekverbinders.

Alleen de White Primer (RAL9016) versies van onze ophangsystemen kunnen in een andere kleur geschilderd worden.

montage_schilderij_ophangsysteem_artiteq

3. Bevestiging van de Click&Connect clips

Het Click Rail ophangsysteem wordt door middel van Click&Connect clips aan de muur bevestigd. In het montagezakje worden voldoende Click&Connect clips, schroeven en universele pluggen (geschikt voor vrijwel alle wanden) meegeleverd om het schilderij ophangsysteem op te kunnen hangen.

De Click&Connect clips worden om de 40cm op de muur bevestigd met plug en schroef. Het systeem wordt meestal plafond aansluitend gemonteerd.

montage_schilderij_ophangsysteem_artiteq

4. Zaag de rail op maat

Het kan zijn dat de rail op maat gezaagd moet worden. Met een metaalzaag is de rail in te korten. Voor een rechte haakse snede is het aan te raden een verstekbak te gebruiken.

Meet vooraf goed op welk punt de rail gezaagd moet worden. Het is aan te raden om zo te zagen dat de zelf gemaakte zaagsnede op het einde of bij een hoek  van het systeem komt.

De rails zijn eenvoudig tegen elkaar aan te bevestigen dankzij de Click&Connect clips.

montage_schilderij_ophangsysteem_artiteq

5. Klik het ophangsysteem

Hangen alle Click&Connect clips? Is de rail op maat gezaagd? En zijn de eindkappen vooraf op de rail bevestigd? Dan kan de rails op de clips worden geklikt.

Mocht je een hoek hebben, dan is het mogelijk om met behulp van hoekverbinders de hoek af te werken.

montage_schilderij_ophangsysteem_artiteq