NL kantoor vergaderzaal groot schilderij

Kantoren stijlvol inrichten

Met oog voor de (eind)gebruiker Inspiratie zakelijk

Bij het inrichten van kantoren na nieuwbouw of renovatie, is het belangrijk om een aantal stappen vooruit te denken. Welke eigenschappen moet de ruimte hebben en hoe geven we die praktisch en stijlvol vorm? Hoe kunnen de wanden onbeschadigd blijven maar toch whiteboards, prikborden of kunstwerken opgehangen worden? Het begint met de juiste kennis en keuze.

GEMAK, FLEXIBILITEIT EN DUURZAAM

De inrichting van een nieuw kantoor is pas geslaagd wanneer de (eind)gebruiker er met een prettig gevoel aan het werk is. Hoe dat te bereiken? Door optimaal te voorzien in zijn of haar behoeften. Klinkt simpel, en dat is het ook. Het is een grote pré wanneer een kantoor zo is ingericht dat er flexibiliteit en gemak ontstaat voor de (eind)gebruiker.

Voor de presentatie van kunst en het stijlvol inrichten van ruimtes is een goed ophangsysteem onmisbaar. Want het is meer dan ophangen alleen: een professioneel systeem brengt de plek tot leven terwijl het zelf subtiel op de achtergrond blijft. Het geeft de kans om heel eenvoudig een andere setting en dus een nieuwe beleving te creëren.

Wat een ophangsysteem zo interessant maakt voor organisaties en bedrijven is dat het perfect past in de strategie van duurzaam gebouwbeheer. De eenmalige investering in een ophangsysteem levert bijzonder veel voordelen op. Denk aan het gemak, de veiligheid en de flexibiliteit bij het wisselen van inhoud en belangrijker nog: het behoud van de wanden doordat er geen beschadigingen meer ontstaan.

NL vergaderruimte met groot blauw schilderij
NL kantoorruimte in kantoorgebouw twee grote schilderijen van mannen

MAAR WELK SYSTEEM IS HET JUISTE?

Voordat er een keuze gemaakt kan worden over het soort ophangsysteem dient er bepaald te worden of de rails op de wand of het plafond gemonteerd mogen worden. Gaat het om een renovatie met bestaande wanden en plafonds dan is het Click Rail of Top Rail ophangsysteem een goede oplossing. De Click Rail wordt hierbij aan de wand gemonteerd tegen het plafond aan. Voor een systeemplafond zijn er speciale rails beschikbaar zoals de Top Rail waarbij deze op de kantlat bevestigd wordt.

Voor nieuwbouw zijn er verschillende oplossingen in lijn met duurzaam gebouwbeheer. Het gaat dan om inbouw schilderij ophangsystemen. Het inbouw schilderij ophangsysteem wordt geïntegreerd met de installatie van wanden en plafonds. Op de lange termijn levert een inbouw ophangsysteem veel voordelen op voor de eindgebruiker: gebruiksgemak, flexibiliteit en het behoud van de wanden. Daarbij creëert een dergelijke inbouwsysteem een heel rustige en professionele uitstraling.

HOE WORDT EEN LIJST, HET SCHILDERIJ OF ANDERE WANDDECORATIE OPGEHANGEN?

Tevens is het belangrijk om te bepalen hoe zwaar de op te hangen werken of decoraties zijn. Aan de hand hiervan dienen zowel de rails als ophangdraden en haken met de juiste gewichtscapaciteit aangehouden te worden. In ophangdraden kan er gekozen worden voor staaldraad of perlon (transparante) ophangdraden met een dikte van in 1 of 2 mm. Het voordeel van perlon ophangdraden is dat het bijna niet zichtbaar is dat het schilderij aan een ophangdraad hangt.

Afhankelijk van het gewicht van een lijst, het schilderij of andere wanddecoratie die opgehangen moet worden, kan een ophanghaak gekozen worden. Het assortiment aan ophanghaken bestaat uit haken die variëren in een maximale draagkracht van 4 tot 20 kg. Zo zijn er gepatenteerde auto grip haken en haken die handmatig moeten worden vastgedraaid op het draad. Het maximaal belastbaar gewicht voor een haak is alleen valide bij een correcte toepassing van de lijst/ kader op de haak.

Het gewicht van de lijst, het schilderij of andere wanddecoratie is bepalend voor de keuze van haak en draad in combinatie met het maximaal belastbare gewicht per meter van de rail. De Click Rail heeft een maximaal belastbare gewicht van 30 kg per meter. De Click Rail Pro heeft zelfs een capaciteit van 50 kg per meter. De Top Rail en overige schilderij ophangsystemen ligt dit op 20kg per meter.

Een lijst of schilderij hangt altijd stabieler wanneer er gebruik wordt gemaakt van 2 ophangdraden en 2 ophanghaken. Het ophangen van een lijst kan uiteraard ook met een enkele ophangdraad.

NL gang schoolgebouw schilderijen aan wand
NL gang schoolgebouw schilderijen aan wand
NL witte wand met twee schilderijen gang