NL kantoor vergaderzaal groot schilderij

4 stappen om je kantoor stijlvol in te richten

Met oog voor de (eind)gebruiker

Inspiratie zakelijk

Een stijlvol kantoor creëren gaat verder dan alleen het plaatsen van meubels en het kiezen van kleuren voor de muren. Het draait allemaal om de details – en één van die belangrijke details is het ophangen van kunstwerken en decoratieve items. Hier komt Artiteq om de hoek kijken, met onze innovatieve schilderij ophangsystemen die niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetische meerwaarde bieden aan elke ruimte. In deze blogpost delen we 4 eenvoudige stappen om je kantoor stijlvol en functioneel in te richten met behulp van Artiteq ophangsystemen.

Stap 1: Kies je kunstwerken, decoratieve items en handige kantoor items

Voordat je begint met het ophangen van kunstwerken, is het belangrijk om de juiste selectie te maken. Denk na over de stijl en sfeer die je wil creëren in je kantoorruimte, maar denk ook na over of het functioneel moet zijn of niet. Wil je een moderne uitstraling of juist een meer klassieke look? Kies welke kunstwerken, decoratieve items en functionele kantoor items passen bij de algehele esthetiek van de ruimte en die ook inspirerend en motiverend zijn voor de mensen die er werken.

Dit kunnen schilderijen, prints, foto’s en zelfs driedimensionale objecten zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor de handige ophangsystemen van Artiteq zoals de Info Rail, Info Rail +, Card Rail of de Whiteboardset. Deze ophangsystemen passen niet alleen in de esthetiek van een kantoor, maar zijn ook handig en functioneel om te gebruiken voor notities of brainstormsessies. Houd wel rekening met de grootte van de ruimte en de indeling van het kantoor bij het selecteren van je kunstwerken en ophangsystemen.

NL kunstwerken in een kantoorruimte
NL kunstwerk aan de muur in een kantoorruimte

Stap 2: Kies het juiste ophangsysteem

Voordat je kan beginnen met het installeren van je schilderij ophangsysteem is het goed om een aantal ophangsystemen te vergelijken en een keuze te maken. Welk ophangsysteem past het beste in jouw kantoor? Moet het een systeem zijn wat gemonteerd wordt aan de wand of juist aan het plafond? Gaat het om een renovatie met bestaande wanden en plafonds dan is het Click Rail of Top Rail ophangsysteem een goede oplossing. De Click Rail wordt hierbij aan de wand gemonteerd tegen het plafond aan. Voor een systeemplafond zijn er speciale rails beschikbaar zoals de Top Rail waarbij deze op de kantlat bevestigd wordt.

Voor nieuwbouw zijn er verschillende oplossingen in lijn met duurzaam gebouwbeheer. Het gaat dan om inbouw schilderij ophangsystemen. Het inbouw schilderij ophangsysteem wordt geïntegreerd met de installatie van wanden en plafonds. Op de lange termijn levert een inbouw ophangsysteem veel voordelen op voor de eindgebruiker: gebruiksgemak, flexibiliteit en het behoud van de wanden. Daarbij creëert een dergelijke inbouwsysteem een heel rustige en professionele uitstraling.

NL bureau in een kantoor met een kunstwerk aan de wand
NL vergaderzaal met kunstwerken aan de wand
NL hal van een kantoorpand met een kunstwerk aan de wand

Stap 3: Installeer het Artiteq schilderij ophangsysteem

Nu je je kunstwerken en het juiste ophangsysteem hebt gekozen, is het tijd om het Artiteq ophangsysteem te installeren. Onze ophangsystemen bieden een flexibele en elegante oplossing voor het ophangen en verplaatsen van kunstwerken zonder gaten in de muren te hoeven boren. Met Artiteq rails, haken en draden kun je kunstwerken makkelijk en veilig ophangen en opnieuw positioneren, waardoor je de vrijheid hebt om je ruimte opnieuw in te richten wanneer dat nodig is.

Volg de eenvoudige installatie-instructies die bij het Artiteq systeem worden geleverd en zorg ervoor dat de rails stevig worden gemonteerd. Met het Artiteq systeem kun je kunstwerken op een professionele en stijlvolle manier presenteren, terwijl je tegelijkertijd de flexibiliteit behoudt om je indeling te wijzigen wanneer dat nodig is.

NL gang schoolgebouw schilderijen aan wand
NL gang schoolgebouw schilderijen aan wand
NL witte wand met twee schilderijen gang

Stap 4: Schik en hang je kunstwerken

Nu je ophangsysteem is geïnstalleerd, is het tijd om je kunstwerken op te hangen te schikken. Speel met verschillende composities en arrangementen om een visueel interessante en uitnodigende ruimte te creëren. Probeer een balans te vinden tussen kleuren, vormen en texturen en experimenteer met verschillende hoogtes en afstanden tussen de kunstwerken.

Gebruik de flexibiliteit van het Artiteq ophangsysteem om kunstwerken makkelijk te verplaatsen en de hoogte aan te passen totdat je de perfecte opstelling hebt gevonden. Vergeet niet ook rekening te houden met de verlichting in de ruimte en hoe deze de kunstwerken zal accenturen. Probeer wat dingen uit, om zo de perfecte lay-out te vinden.

NL kantoorruimte met wanddecoratie die aan een Artiteq schilderij ophangsysteem hangt
NL kleurrijke kantoorruimte met kleurrijke wanddecoratie
NL kantoorruimte met fotokunst van Amsterdamse huizen aan de wand

Door deze 4 eenvoudige stappen te volgen, kun je je kantoor transformeren tot een stijlvolle en inspirerende ruimte met behulp van de schilderij ophangsystemen van Artiteq. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de mogelijkheid om je ruimte opnieuw in te richten en te verfraaien op een manier die past bij jouw unieke stijl en smaak.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.