NL accessoires aan de muur in kinderkamer

Je kinderkamer inrichten doe je met deze 4 trends

Inspiratie voor accessoires aan de muur! Tips & inspiratie

Een kinderkamer, niet alleen een ruimte om in te slapen maar het is ook een plek waar je kind speelt. Zelf, maar er worden ook vriendjes en vriendinnetjes mee naartoe genomen. Het is een eigen plekje waar je kind zich helemaal fijn en eigen voelt en ook tot rust kan komen. Wanneer je kijkt voor de inrichting van kinderkamers zijn er elk jaar weer vele trends op het gebied van kleuren, thema’s én accessoires.

In deze blog laten we 4 mooie interieurtrends zien en hoe je deze kunt toepassen zodat jij de muren van de slaapkamer van jouw kind super tof kunt inrichten! Creëer op deze manier een fijne plek voor je kind.

Trend 1: accessoires in aardetinten

Vandaag de dag zijn er zoveel prikkels voor kinderen om te verwerken. Daarom is het extra belangrijk om rust te creëren in de slaapkamer. Tinten uit de natuur zoals grijs, beige, bruin of terracotta hebben alleen al van zichzelf een rustgevend en vertrouwd effect. Ze stralen een warme en fijne sfeer uit en dit zal een positief effect hebben op jouw kind(eren). Wees niet bang dat de kinderkamer met alleen aarde tinten een beetje saai wordt. Je kunt echt allerlei kleuren met elkaar combineren die met elkaar in contrast staan. Denk hierbij aan accessoires met de kleuren blauw, groen, roestbruin en okergeel. Deze vallen ook allemaal onder de aardetinten.

Accessoires met aardetinten ophangen:

♡  Posters in lijsten
♡  Wandkleedjes
♡  Decoratieve slinger van stof
♡  Kleine decoraties van stof

NL decoratie slinger met aardetinten in kinderkamer aan de muur
NL wandkleed met aardetinten in kinderkamer aan de muur

Trend 2: accessoires van natuurlijke materialen

Accessoires van natuurlijke materialen geven de slaapkamer van jouw kind een warme en rustige uitstraling. Je kunt accessoires ophangen gemaakt van bijvoorbeeld jute, rotan, webbing en hout. Het combineren van al deze natuurlijke materialen is ook een heel leuk idee, lekker gaan mixen en matchen! Dit geeft de kamer een bijzonder en uniek karakter.

Accessoires van natuurlijke materialen ophangen:

♡  Houten wandkapstok
♡  Wandkleed van jute met figuurtjes
♡  Ophang rekje bijv. in de vorm van een regenboog
♡  Figuren gemaakt van hout en riet
♡  Decoratieve krans van bamboe

NL wandkapstok aan click rail in kinderkamer
NL accessoires van riet en bamboe aan click rail in kinderkamer

Trend 3: accessoires met jungle thema

Het jungle thema blijft een populaire tred, zo ook dit jaar weer. Creëer door het gebruiken van wilde dieren zoals de leeuw, olifant, giraf of aap een stoere kamer voor je kind. Maak er een heuse dierenrijk van! Bovendien is het ook nog eens leerzaam, want op deze manier leren ze verschillende wilde dieren kennen. Qua accessoires kun je echt alle kanten op.

Accessoires van wilde dieren ophangen:

♡  Lijsten met dieren posters
♡  Dierenkoppen van stof of andere materialen
♡  Hang een knuffel op in een mandje

NL jungle thema in kinderkamer met lijsten met dieren aan de muur
NL jungle thema op kinderkamer met lijsten en knuffels aan de muur

Trend 4: botanische accessoires

Dit jaar zie je veel botanische prints voorbij komen in de kinderkamers. Denk aan een mooi bloemen behang. Naast behang kun je de botanische look ook op een andere manier in de kinderkamer toepassen, door plantjes aan de muur op te hangen. Je creëert niet alleen een mooie en gezellig sfeer in de kamer, maar ook een rustgevende. Met planten in de kinderkamer voelt je kind hierdoor ontspannen, wat veel baat kan hebben voor een goede nachtrust.

Accessoires gebruiken om plantjes op te hangen:

♡  Gebruik mandjes om een plantje op te hangen
♡  Hang de plantjes op met onze Botaniq Hangbloempot
♡  Gebruik kleine potjes om plantjes in te doen

NL plant in rieten mand op kinderkamer aan de muur
NL plantjes in bloempotten aan de muur op kinderkamer

Thuis aan de slag

Je hoeft je voor de inrichting van de slaapkamer niet alleen aan één trend te houden, je kunt de vier trends natuurlijk ook mooi met elkaar combineren. Mix en match verschillende trends met elkaar en creëer op deze manier echt een unieke slaapkamer voor jouw kind. Wist je dat alle accessoires in de bovengenoemde voorbeelden en foto’s opgehangen zijn aan een Artiteq schilderij ophangsysteem? Dankzij een ruim aanbod aan accessoires voor aan het railsysteem is het mogelijk om de kamer van je kindje in te richten. En daarbij nog eens flexibel in te zijn.