NL accessoires aan de muur in kinderkamer

Je kinderkamer inrichten doe je met deze 4 trends

Inspiratie voor accessoires aan de muur!

Tips & inspiratie

Een kinderkamer, niet alleen een ruimte om in te slapen maar het is ook een plek waar je kind speelt. Zelf, maar er worden ook vriendjes en vriendinnetjes mee naartoe genomen. Het is een eigen plekje waar je kind zich helemaal fijn en eigen voelt en ook tot rust kan komen. Wanneer je kijkt voor de inrichting van kinderkamers zijn er elk jaar weer vele trends op het gebied van kleuren, thema’s én accessoires. Ook dit jaar zijn er weer leuke nieuwe blogs.

In deze blog bespreken we 4 trends waarmee je een fijne plek voor je kind creëert.

Trend 1: accessoires in aardetinten

Vandaag de dag zijn er zoveel prikkels voor kinderen om te verwerken. Daarom is het extra belangrijk om rust te creëren in de slaapkamer. Tinten uit de natuur zoals grijs, beige, bruin of terracotta hebben alleen al van zichzelf een rustgevend en vertrouwd effect. Ze stralen een warme en fijne sfeer uit en dit zal een positief effect hebben op jouw kind(eren). Wees niet bang dat de kinderkamer met alleen aarde tinten een beetje saai wordt. Je kunt echt allerlei kleuren met elkaar combineren die met elkaar in contrast staan. Denk hierbij aan accessoires met de kleuren blauw, groen, roestbruin en okergeel. Deze vallen ook allemaal onder de aardetinten. Daarnaast komen dieren natuurlijk ook uit de natuur! Gebruik accessoires als leuke dierenknuffels, die jouw kind gezelschap kunnen houden in hun eigen kamer.

Accessoires met aardetinten ophangen:

♡  Posters in lijsten
♡  Wandkleedjes
♡  Decoratieve slinger van stof
♡  Kleine decoraties van stof

NL kinderkamer wanddecoratie van een olifant, spiegelmaantje en een cirkel met droogbloemen
NL kinderkamer decoraties van slingers en dieren knuffels
NL wanddecoratie van gehaakt wandkleedje

Trend 2: accessoires van natuurlijke materialen

Accessoires van natuurlijke materialen geven de slaapkamer van jouw kind een warme en rustige uitstraling. Je kunt accessoires ophangen gemaakt van bijvoorbeeld jute, rotan, webbing en hout. Het combineren van al deze natuurlijke materialen is ook een heel leuk idee, lekker gaan mixen en matchen! Dit geeft de kamer een bijzonder en uniek karakter.

Accessoires van natuurlijke materialen ophangen:

♡  Houten wandkapstok
♡  Wandkleed van jute met figuurtjes
♡  Ophang rekje bijv. in de vorm van een regenboog
♡  Figuren gemaakt van hout en riet
♡  Decoratieve krans van bamboe

NL mandjes met knuffels aan de wand in een kinderkamer
NL kinderkamer met wanddecoratie van een olifant, maan en droogbloemen
NL wanddecoratie in een kinderkamer met knuffels in een houten rekje

Trend 3: accessoires met jungle thema

Het jungle thema blijft een populaire trend, zo ook dit jaar weer. Creëer door het gebruiken van wilde dieren zoals de leeuw, olifant, giraf of aap een stoere kamer voor je kind. Maak er een heuse dierenrijk van! Bovendien is het ook nog eens leerzaam, want op deze manier leren ze verschillende wilde dieren kennen. Qua accessoires kun je echt alle kanten op.

Accessoires van wilde dieren ophangen:

♡  Lijsten met dieren posters
♡  Dierenkoppen van stof of andere materialen
♡  Hang een knuffel op in een mandje

NL posters van jungle dieren aan de muur
NL kinderkamer met poster van jungle dieren, giraffe knuffel en plantje aan de muur
NL kinderkamer van Siem met posters van jungle dieren aan de wand

Trend 4: botanische accessoires

Dit jaar zie je veel botanische prints voorbij komen in de kinderkamers. Denk aan een mooi bloemen behang. Naast behang kun je de botanische look ook op een andere manier in de kinderkamer toepassen, bijvoorbeeld door plantjes aan de muur op te hangen. Je creëert niet alleen een mooie en gezellig sfeer in de kamer, maar ook een rustgevende sfeer. Door planten op te hangen in de kinderkamer, geef je de kamer niet alleen een gezellige sfeer maar het zorgt er ook voor dat je kind zich kan ontspannen. Dit kan veel baat hebben voor een goede nachtrust

Accessoires gebruiken om plantjes op te hangen:

♡  Gebruik mandjes om een plantje op te hangen
♡  Hang de plantjes op met onze Botaniq Hangbloempot
♡  Gebruik kleine potjes om plantjes in te doen

NL kinderkamer met poster van smiley en Botaniq hangbloempot van Artiteq aan de wand
NL mandjes aan de muur
NL Botaniq met plantjes aan de wand

Thuis aan de slag

Je bent niet beperkt tot slechts één trend bij het inrichten van de kinderkamer, je kunt de vier trends natuurlijk ook mooi met elkaar combineren. Mix en match verschillende trends met elkaar en creëer op deze manier echt een unieke slaapkamer voor jouw kind. Wist je dat alle leuke accessoires uit deze blog aan Artiteq schilderij ophangsystemen hangen? Fleur je kinderkamer op met een ruim aanbod aan accessoires voor aan de Artiteq schilderij ophangsystemen. Groeit je kindje de accessoires in zijn of haar kamer voorbij? Dan verander je de decoraties flexibel en makkelijk met Artiteq!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.