Zo hang je kerstdecoratie gezellig op

Creëer je een extra warme sfeer nu we weer veel binnen zitten!

Tijdens deze donkere winterse feestdagen brengen we vaak een warme sfeer in huis d.m.v. kerstverlichting, een mooi versierde kerstboom en heel veel kerstdecoratie. Nu we helaas door de strengere maatregelen wéér binnen moeten zitten, willen we hier natuurlijk éxtra veel en éxtra lang van genieten! Maar hoe kun je al deze decoraties flexibel en veilig in huis ophangen zonder je wanden te beschadigen? We hebben verschillende soorten ophangsystemen en accessoires die jou hierbij kunnen helpen afhankelijk van wat je wilt met je interieur. Hiermee kun je zo vaak wisselen van decoraties als je maar wilt zonder je muren te beschadigen! Bovendien zorgt een ophangsysteem ervoor dat je makkelijk kunt inspelen op de seizoenen of andere feestdagen. We hebben in deze blog een aantal leuke tips voor jou op een rij gezet hoe je met een ophangsysteem en enkele accessoires een warm en gezellig huis creëert tijdens de feestdagen.

Hang je kerstdecoratie op

Wist je dat het ophangen van kerstdecoratie vrolijke herinneringen uit onze kindertijd bij ons oproept? Het vormt houvast en het roept nostalgie op waardoor we ons gelukkiger voelen. Een hele goede reden dus om lekker veel kerstdecoraties op te hangen! Wanneer je graag flexibel blijft bij het ophangen en verwisselen van lijsten, schilderijen en andere wanddecoraties is het schilderij ophangsysteem Click Rail een goede uitkomst! Naast onze standaard ophangdraden en haken kun je de Click Rail combineren met de Loop maker of de Twister Hook om allerlei decoraties ophangen.

Bijvoorbeeld:
♡  Kerststerren
♡  Kerstverlichting
♡  DIY (droog)bloemring
♡  Houten materialen
♡  Wandkleden

Speciaal voor:
♡  Kerstplantjes, zoals de rode Kerstster plant, is er de Botaniq hangbloempot
♡  Porseleinen sierborden is er de bordhanger

Maak een wandcollage

Mix diverse schilderijen, fotolijsten of lijsten met posters aan het Click Rail ophangsysteem en creëer zo een speelse wand. Ondanks de verschillende soorten inhoud zorg je voor een samengesmolten patroon door ze bij elkaar op te hangen. Hierdoor creëer je een “moderne” look in combinatie met een kerstige inhoud. Naast dat het er niet alleen leuk en decoratief uitziet, verbeteren ze je humeur. Dus ophangen maar!

Je kunt eindeloos variëren in formaten. Heb je liever een strakke wand in plaats van een speelse wand? Pak dan lijsten die allemaal even groot zijn en creëer een perfect uitgelijnde wandcollage.

Hang je kerstkaartjes op

Het is een tijdlang minder geweest, maar door de eenzaamheid van Corona sturen steeds meer mensen weer kerstkaarten naar elkaar. Massaal worden er kerstaarten gekocht om naar vrienden en familie te sturen. Waarschijnlijk ook naar jou!

Heb je reeds een ophangsysteem in huis, gebruik dan de Picture Mouse voor het ophangen van je kerstkaarten. Aan deze magnetische koord hang je de ontvangen kaarten leuk op.

Met de Card Rail kunnen kaarten aan beide zijden in de rail geschoven worden. Door de magneetstrip aan de voorzijde kun je de kaartje ook met magneetjes op de rail hangen.

Ben je er klaar voor?

Hopelijk heb je met bovenstaande tips genoeg inspiratie opgedaan om je huis nóg warmer en gezelliger te maken tijdens de feestdagen. Nu we helaas weer meer binnen zitten, kun je het maar beter zo gezellig mogelijk maken toch?

Wees niet getreurd wanneer de feestdagen weer voorbij zijn. Er zijn namelijk het hele jaar door andere leuke momenten waar je je wanddecoratie op af kunt stemmen! Houd onze blogs in de gaten voor verschillende creatieve ideeën om je wanden in te richten!