Maak van jouw huis een echte thuis met deze interieurtrends!

Pre-Corona, de tijd waarin vele van ons drukke sociale levens buiten de deur hadden en thuis voornamelijk een plek was waar je sliep, at en af en toe een rustavondje hield. Door Corona moeten we noodgedwongen meer thuis zitten, daardoor heeft thuis ook een andere functie gekregen. Dit is duidelijk terug te zien in de woontrends van het jaar 2022. Thuis is namelijk een plek geworden dat écht als een thuis moet voelen, een omgeving waar je tot rust wilt komen en waar het veilig moet voelen. Lees in deze blog de verschillende woon- en kleurtrends zodat je je woning kun (re)stylen in combinatie met ons Click Rail ophangsysteem.

KLEURTRENDS VAN DIT JAAR

Kleurtrend 1 – Nature: de natuur is niet meer weg te denken in ons interieur. De kleuren staan dit jaar helemaal in het teken van het buiten leven. Histor heeft bijvoorbeeld de groene kleur “Olive Spring” uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2022. Flexa heeft gekozen voor de kleur “Bright Skies”, dit is een luchtige, lichtblauwe kleur.

Kleurtrend 2 – Inspired: Een speelse en gedurfde kleurtrend door middel van toepassing van meerdere felle tinten. Binnen deze trend zie je ook kleurvlakken en andere creaties op de muur.

Kleurtrend 3 – Introspective: pastel tinten geven een kalme uitstraling aan de ruimte. Deze kleuren worden gecombineerd met natuurlijke materialen.

Kleurtrend 4 – De Invaluable: aardse tinten zijn kleuren die terugkomen in de natuur die een warme en natuurlijke uitstraling geven. Binnen deze trend krijgen meubels en accessoires een tweede leven door het gebruik van vintage spullen.

INTERIEURTRENDS VAN DIT JAAR

Interieurtrend 1 – back to nature: door Corona zitten we natuurlijk meer thuis. Hierdoor halen we de natuur naar binnen. In kleuren, materialen maar ook met plantjes. Hang ze op met onze Botaniq hangbloempot voor aan de Click Rail. Lees in onze blog “Haal de natuur in huis” hoe je de natuur nog meer naar binnen kunt halen.

Interieurtrend 2 – Thuiskantoor: nu thuiswerken, door Corona, voor veel mensen een wekelijks terugkerend iets zal zijn, is het belangrijk om voor jezelf een speciale en fijne werkplek te creëren in huis. Lees in onze blog “Creëer jouw eigen fijne thuiswerkplek” hoe je dit kunt doen!

Interieurtrend 3 – Kleur in je interieur: met deze trend kun je het hele jaar door genieten van warmte en behaaglijkheid in huis. Met zacht beige als basiskleur in combinatie met groene, bruine en rode tinten wordt een uiteenloop van materialen met elkaar gemixt. Op deze manier ontstaat er een warme en zachte combinatie.

Gebruik van accessoiers

Wandcollage: mix diverse schilderijen, fotolijsten of lijsten met posters aan ons Click Rail ophangsysteem en creëer zo een speelse wand. Ondanks de verschillende soorten inhoud zorg je voor een samengesmolten patroon door ze bij elkaar op te hangen. Je kunt eindeloos variëren in formaten.

Groot wandobject: dit is niet meer weg te denken uit het interieur. Een groot wandobject is al snel een échte eyecatcher in het interieur! Ons advies is om deze grote objecten met het Artiteq Back Frame Hanging System op te hangen.

Materialen van hout: niet alleen voor meubels en op de vloer, maar ook voor aan de wand. Je kunt allerlei soorten accessoires van hout met elkaar mixen!

Kijk binnen bij @Missterieur en @Just_by_barb en zie hieronder hoe ze accessoires in hun woning hebben gecombineerd met de Click Rail. Verder vind je onderaan de pagina alle producten uit deze blog. Vergeet niet de Click Rail te bestellen met 15% korting via ophangsystemen.nl.

Kleurtrends van dit jaar

Kleurtrend 1 – Nature
De natuur is niet meer weg te denken in ons interieur. De kleuren staan dit jaar helemaal in het teken van het buiten leven. Histor heeft bijvoorbeeld de groene kleur “Olive Spring” uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2022. Flexa heeft gekozen voor de kleur “Bright Skies”, dit is een luchtige, lichtblauwe kleur.

Kleurtrend 2 – Inspired
Een speelse en gedurfde kleurtrend door middel van toepassing van meerdere felle tinten. Binnen deze trend zie je ook kleurvlakken en andere creaties op de muur.

Kleurtrend 3 – Introspective
Pastel tinten geven een kalme uitstraling aan de ruimte. Deze kleuren worden gecombineerd met natuurlijke materialen.

Kleurtrend 4 – De Invaluable
Aardse tinten zijn kleuren die terugkomen in de natuur die een warme en natuurlijke uitstraling geven. Binnen deze trend krijgen meubels en accessoires een tweede leven door het gebruik van vintage spullen.

 

Interieurtrends van dit jaar

Interieurtrend 1 – back to nature
Door Corona zitten we natuurlijk meer thuis. Hierdoor halen we de natuur naar binnen. In kleuren, materialen maar ook met plantjes. Hang ze op met onze Botaniq hangbloempot voor aan de Click Rail. Lees in onze blog “Haal de natuur in huis” hoe je de natuur nog meer naar binnen kunt halen.

Interieurtrend 2 – Thuiskantoor
Nu thuiswerken, door Corona, voor veel mensen een wekelijks terugkerend iets zal zijn, is het belangrijk om voor jezelf een speciale en fijne werkplek te creëren in huis. Lees in onze blog “Creëer jouw eigen fijne thuiswerkplek” hoe je dit kunt doen!

Interieurtrend 3 – Kleur in je interieur
Met deze trend kun je het hele jaar door genieten van warmte en behaaglijkheid in huis. Met zacht beige als basiskleur in combinatie met groene, bruine en rode tinten wordt een uiteenloop van materialen met elkaar gemixt. Op deze manier ontstaat er een warme en zachte combinatie.