NL groot kleurrijk wandkleed aan muur

7 leuke muur ideeën voor inspiratie

Wat hang ik aan de muur? Lees hier 7 leuke wanddecoratie ideeën Tips & inspiratie

De eeuwenoude vraag: wat hang ik aan de muur? Ben je net verhuisd, ga je samenwonen of is je nieuwbouw huis af – dan is het tijd om je huis en je muren in te gaan richten. Super leuk! Natuurlijk zijn schilderijen en lijsten hele leuke ideeën voor aan je wand. Maar wist je dat er nog veel meer aan je muur opgehangen kan worden en dat met een schilderij ophangsysteem? We geven je hier 7 leuke muurideeën voor inspiratie en wat allemaal met ons ophangsysteem en accessoires netjes en veilig opgehangen kan worden.

Muuridee 1: Wandkleed

Fleur je lege muur op met een groot wandkleed. Een wandkleed is net even wat anders dan een schilderij, poster of lijst. Doordat deze meestal gemaakt zijn van stof zorgt het voor een zachte en rustige uitstraling in huis. Bijkomend voordeel is dat een wandkleed vaak ook nog akoestische voordelen heeft!

Een wandkleed kan netjes en strak opgehangen worden met onze Magazine Rail. De naam geeft het niet weg, maar deze rail past bij veel wandkleden netjes in de zoom aan de bovenkant. Verstel het wandkleed op de juiste hoogte en hij hangt prachtig aan je muur!

Muuridee 2: Planten

Een verticale tuin aan je muur! Heerlijk die Urban Jungle vibe in huis. Maak een leuke setting met meerdere soorten plantenbakjes aan je wand. Varieer van formaat en soort plant. De hangplanten zorgen voor een heuse groene boost in je interieur. Je kunt uiteraard zelf een plantenhanger maken van macramé of een leren hanger. Of ga voor de hangbloempot Botaniq die speciaal is bedacht voor aan ons schilderij ophangsysteem. Verkrijgbaar in de kleuren wit en groen.

Voor het leuk, flexibel maar ook veilig op hangen van je planten aan ons systeem raden we de Twister Hook aan of onze Loop Maker.

NL wandkleed kleurrijk zwarte kat
NL groot zwart wit wandkleed
NL groot wandkleed met vrouw aan muur
NL plantjes aan muur met schilderij wit interieur
NL plantje en kleed aan muur hangen
NL witte planten in Botaniq aan muur met bloemprit rond paneel

Muuridee 3: decoratieve borden

Decoratieve borden aan de muur is een blijvende woontrend. Ga voor een hele wand met borden in dezelfde tinten of kies voor kleinere setting van 5 of 7 borden bij elkaar. De borden kunnen eenvoudig met een bordhanger aan onze ophanghaken en draden opgehangen worden.

Muuridee 4: mandjes

Hoe leuk een setje rieten mandjes in de kinderkamer! Erg handig om zo wat speeltjes, luierdoekjes of knuffeltjes op te bergen. Deze wanddecoratie idee zorgt gelijk voor een vrolijk en speels effect in de kamer.

Wil je de mandjes ophangen aan ons schilderij ophangsysteem? Gebruik dan de Loop Maker.

NL borden aan muur hangen wit interieur
NL Borden aan muur hangen blauwe stoel
NL kinderkamer mandjes aan aapjes behang

Muuridee 5: spiegels

Een spiegel mag uiteraard niet ontbreken in een interieur. In elke kamer is er wel een te vinden. Het staat niet alleen mooi en is niet alleen handig maar vergroot nog eens de ruimte. Groot, klein, in diverse formaten bij elkaar gecombineerd met lijsten. Bekijk de foto’s hieronder voor wat wanddecoratie inspiratie.

NL zolderkamer met spiegel en plantje aan muur
NL slaapkamer met ronde spiegels aan muur
NL ronde spiegels aan muur

Muuridee 6: persoonlijke art wall

Een muur vol met leuke lijsten en vondsten is een goede manier om jouw huis persoonlijk te maken. Denk hierbij aan vakantie souvenirs, bijzondere foto’s of mooie oude of juist hedendaagse kunstwerken. Combineer kleinere objecten met wat grotere. Mix materialen, vormen en kunstuitingen met elkaar om het een spannend, interessant maar bovenal persoonlijk geheel te maken.

Wist je dat je de wanddecoraties ook eenvoudig onder elkaar kunt hangen met onze ophangdraden en haken?

Muuridee 7: prikborden en kaartenrek

Een andere manier om een persoonlijke touch te geven aan je interieur is met een prikbord of kaartenrek. Deze zijn niet alleen erg sfeervol aan je muur maar ook nog eens handig. Je wisselt de vakantiekiekjes zo om voor een mooi gemaakte tekening van je kind of een prachtige droogbloem. Mix and match!

NL gallery wall boven tv kast
NL rond prikbord aan muur
NL wit wandrek aan muur met fotos

Nog meer wanddecoratie inspiratie

Ben je na het lezen van deze 7 wanddecoratie ideeën toch nog op zoek naar andere leuke wanddecoratie inspiratie, wellicht dat deze blogs je nog op weg kunnen helpen: 3 ideeën voor kindertekeningen ophangen  en leuke lente decoratie tips.