NL groot kleurrijk wandkleed aan muur

7 ideeën om je muur te decoreren

Geef je muur persoonlijkheid!

Tips & inspiratie

Het decoreren van je muren kan een leuke manier zijn om je persoonlijkheid te uiten en je huis een uniek tintje te geven. Van wandkleden tot persoonlijk Gallery Walls, in deze blog geven we je 7 creatieve ideeën om je wanden tot leven te brengen.

Idee 1: Wandkleden

Wandkleden zijn een prachtige en veelzijdige manier om kleur en textuur toe te voegen aan je muur en je kamer. Kies een wandkleed met een patroon of ontwerp dat bij je stijl past, of ga voor een artistiek handgemaakt stuk voor een unieke uitstraling. Een wandkleed kan een echte blikvanger zijn en een vleugje warmte en gezelligheid toevoegen aan elke kamer.

Gebruik de Click Rail in combinatie met twee Loop Makers om je wandkleed netjes en strak op te hangen. Met de ophangdraden van Artiteq kun je makkelijk en flexibel je wandkleed hoger of lager hangen.

NL wandkleed kleurrijk zwarte kat
NL groot zwart wit wandkleed
NL groot wandkleed met vrouw aan muur

Idee 2: Planten en bloemen

Breng de natuur naar binnen met wanddecoratie die levendigheid en frisheid toevoegt aan je ruimte. Hang plantenbakken op aan de muur en vul ze met je favoriete kamerplanten of kies voor kunstbloemen en -planten die geen onderhoud nodig hebben. Dit zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar kan ook een kalmerende sfeer creëren in je huis.

Kies voor de Botaniq hangbloempot van Artiteq om plantjes in tentoon te stellen. Of maak gebruik van de Loop Maker of de Twister Hook om losse vaasjes met bloemetjes erin op te hangen.

NL Botaniq met plantjes aan de wand
NL Botaniq met plantjes aan de wand
NL tulpen in vaasjes aan de wand

Idee 3: Decoratieve borden

Decoratieve borden kunnen een charmante en elegante toevoeging zijn aan elke muur. Kies voor handbeschilderde borden met mooie motieven of ga voor vintage bordjes met een nostalgische uitstraling. Je kunt ze groeperen op een specifieke plek aan de muur of ze verspreid over de ruimte ophangen voor een speels effect.

Ook hiervoor hebben we een slimme ophang oplossing bedacht bij Artiteq. Gebruik onze Bordhangers om je decoratieve bordjes makkelijk en flexibel op te hangen.

NL vintage decoratie borden aan de muur
NL decoratieve borden aan de muur in de keuken
NL decoratieve borden aan de muur in de eetkamer

Idee 4: Mandjes

Mandjes aan de muur hangen is niet alleen praktisch, maar ook decoratief. Gebruik mandjes van verschillende formaten en materialen om een speels maar toch georganiseerde display te creëren. Vul ze met decoratieve items zoals gedroogde bloemen of kleine planten voor een speelse en charmante uitstraling.

Voor het ophangen van mandjes kun je weer het beste de Loop Maker of de Twister Hook van Artiteq gebruiken. Wil je de mandjes speels ophangen, dan kun je het beste voor de Loop Maker kiezen, zodat je de mandjes op verschillende hoogtes op kan hangen. Wil je alle mandjes strak en georganiseerd naast elkaar hebben? Dan kies je voor de Twister Hook!

NL mandjes aan de muur op kinderkamer
NL mandjes aan de muur
NL mandjes aan de muur op kinderkamer

Idee 5: Spiegels

Spiegels hoeven niet alleen functioneel te zijn, maar ze kunnen ook een leuke en decoratieve toevoeging zijn aan je muren. Kies voor een grote statement spiegel als middelpunt van de kamer, of ga voor een verzameling van kleinere spiegels voor een meer eclectische look. Spiegels kunnen ook helpen om een ruimte groter en lichter te laten lijken.

Om de spiegels netjes op te hangen kun je in eerste instantie een Dibond Hanger gebruiken. Als je de Dibond Hanger hebt bevestigd op de achterkant van de spiegel, hang je hem gewoon aan het Artiteq ophangsysteem wat jij thuis hebt hangen! Heb je nog geen schilderij ophangsysteem van Artiteq? Klik hier voor een overzicht van alle systemen!

NL zolderkamer met spiegel en plantje aan muur
NL spiegel aan de wand in woonkamer
NL Spiegel aan de wand in eetkamer

Idee 6: Persoonlijke Gallery Wall

Creëer een persoonlijke Gallery Wall door een verzameling van je favoriete kunstwerken, foto’s en souvenirs op te hangen. Mix en match verschillende formaten en stijlen voor een eclectische uitstraling of kies voor een samenhangend kleurenpalet voor een meer esthetische look and feel. Een persoonlijke Gallery Wall is een geweldige manier om je herinneringen en persoonlijkheid terug te laten komen in je huis.

NL gallery wall boven tv kast
NL gallery wall van de stad Rotterdam
NL gekleurde lijsten aan de muur boven eettafel

Idee 7: Prikborden en kaartenrekken

Organiseer je gedachten en inspiraties met prikborden en kaartenrekken aan de muur. Gebruik prikborden om belangrijke notities, foto’s en to-do lijstjes te tonen. Of hang een kaartenrek op om je favoriete ansichtkaarten, foto’s en kunstwerken te presenteren. Dit zorgt niet alleen voor een functionele toevoeging aan je ruimte, maar kan ook een persoonlijk tintje geven aan je decor.

De Card Rail van Artiteq is een handig hulpmiddel om leuke ansichtkaarten en bijvoorbeeld tekeningen van je kinderen op te hangen. Wil je het iets uitgebreider maken en ook wat kunstwerken tentoonstellen? Kies dan voor de Info Rail of de Info Rail +.

NL Card Rail van Artiteq in een hal
NL foto's en kaartjes op prikbord aan de muur
NL foto's en kaartjes aan wandrek in keuken

Met deze 7 ideeën kun je je creativiteit de vrije loop laten en je muren transformeren tot ware kunstwerken! Welk idee spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten en deel je wanddecoratie avonturen met ons via Instagram, Facebook of TikTok! Volg jij ons al? Tot snel!